Q&A: Ανώτερη πρακτική άσκηση της Elizabeth Speck για τη NASA

13
Q&A: Ανώτερη πρακτική άσκηση της Elizabeth Speck για τη NASA

Η Elizabeth Speck κρατήθηκε στη NASA. Ευγένεια | Ελίζαμπεθ Σπεκ

Η Elizabeth Speck είναι ανώτερη μάθημα χημείας και δευτερεύουσα στα μαθηματικά από το Huntingdon της Πενσυλβάνια. Έκανε πρακτική άσκηση αυτό το καλοκαίρι στο Ερευνητικό Κέντρο Langley της NASA στο Langley της Βιρτζίνια.

Ε: Ποια είναι μια ερώτηση που σας κάνουν πάντα όλοι σχετικά με τη δουλειά στη NASA;

ΕΝΑ: Όλοι πάντα ρωτούν αν πλαστογραφήσαμε τις προσγειώσεις στο φεγγάρι, κάτι που σίγουρα δεν κάναμε. Μιλώντας για προσγειώσεις σε φεγγάρι, είδα το υπόστεγο όπου κρατούν την κάψουλα Apollo 1. Κανείς δεν επιτρέπεται να μπει εκεί, αλλά ήταν ακριβώς δίπλα σε μια αεροδυναμική σήραγγα που είδα να κάνει μια δοκιμή στις 5 Μαχ [five times the speed of sound], που αντηχεί στο στήθος σας. Έβλεπα επίσης μια εκτόξευση πυραύλων.

Ε: Τι είναι το Langley;

ΕΝΑ: Το Langley είναι το παλαιότερο ερευνητικό κέντρο αεροναυπηγικής στη χώρα. Ιδρύθηκε το 1917, πριν υπάρξει η NASA ή ο προκάτοχος της NASA, η Εθνική Συμβουλευτική Επιτροπή για την Αεροναυπηγική. Το Langley είναι ως επί το πλείστον ένα ερευνητικό κέντρο πτήσεων, αλλά δούλευα στην έρευνα υλικών.

Ε: Ποια υλικά ερευνήσατε;

ΕΝΑ: Το έργο μου ονομαζόταν «Εξαιρετικές Περιβαλλοντικές Προστατευτικές Επικαλύψεις». Εργάστηκα για να συνθέσω υλικά που θα περνούσαν σε μια επίστρωση που θα κρατούσε διαφορετικά υλικά προστατευμένα από υψηλές θερμοκρασίες και υψηλές πιέσεις ενώ βρίσκομαι στο διάστημα.

Ε: Πώς πήρατε την πρακτική σας;

ΕΝΑ: Έκανα αρκετή έρευνα στη χημεία τα καλοκαίρια, έτσι είχα το υπόβαθρο που χρειαζόμουν για να γίνω αποδεκτός. Τα μαθήματα που παρακολούθησα στο Hillsdale στο τμήμα χημείας με βοήθησαν να αποκτήσω καλές γνώσεις για το έργο. Υπήρχαν περίπου 20.000 αιτούντες που υπέβαλαν αίτηση στη NASA και μόνο 1.700 έγιναν δεκτοί σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες. Υπήρχαν περίπου 25 μαθητές στο πρόγραμμά μου στο Langley.

Ε: Γιατί ήθελες να εργαστείς στη NASA;

ΕΝΑ: Όταν ήμουν στην τρίτη δημοτικού, είχα εμμονή με το να γίνω αστροναύτης. Πήγαμε στο Διαστημικό Κέντρο Κένεντι και ήμουν κολλημένος στα εκθέματα. Λατρεύω πολύ τη χημεία και την έρευνα υλικών και είδα ότι η NASA έχει πρακτική άσκηση για χημικούς, οπότε έκανα αίτηση. Ήταν τρελό να δουλεύεις σε ένα μέρος που έχει τόση ιστορία.

Ε: Έχετε κάνει έρευνα αεροναυπηγικής στο παρελθόν;
ΕΝΑ: Όχι. Όταν έκανα έρευνα στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Ντακότα, η έρευνά μου ήταν στην ανόργανη χημεία. Στο Πανεπιστήμιο του Ουισκόνσιν, ερεύνησα τη σύνθεση οργανικών πολυμερών.

Ε: Τι μάθατε για τη NASA;

ΕΝΑ: Έμαθα πολλά για την αεροναυπηγική και επίσης ξενάγησα σε διάφορες εγκαταστάσεις της NASA. Μαθαίνεις πολλά για τα διάφορα έργα όσο είσαι εκεί. Η πρακτική άσκηση διεύρυνε πραγματικά την οπτική μου για το τι κάνει η NASA. Έχουν όλα αυτά τα διαφορετικά έργα, και όλοι είναι τόσο ενθουσιασμένοι που μιλάνε για αυτό που κάνουν και για να συνεργαστούν.

Ε: Ποια είναι η αγαπημένη σας ανάμνηση από την πρακτική άσκηση;

ΕΝΑ: Κάναμε μια προσομοίωση σεληνιακής προσγείωσης και δεν συνετρίβησα το λοβό μου, παρόλο που το έκαναν οι άλλοι ερευνητές. Είναι πραγματικά δύσκολο για τους αστροναύτες να δουν πού προσγειώνονται στο φεγγάρι επειδή το φεγγάρι είναι σε κλίμακα του γκρι. Η προσομοίωση βοηθά τους αστροναύτες να εξασκηθούν και να μελετήσουν πώς οι αστροναύτες είναι σε θέση να χρησιμοποιούν εξοπλισμό.

Ε: Πώς ήταν η κοινότητα στο Langley;

ΕΝΑ: Δεν περίμενα μια εξαιρετική κοινότητα στο Langley, αλλά οι ερευνητές ήταν μια πραγματικά εξαιρετική ομάδα ανθρώπων. Όλοι είναι σπασίκλες, με τον καλύτερο τρόπο. Η ομάδα των ασκουμένων μας έγινε πολύ κοντά. Πηγαίναμε μαζί εκδρομές σε κάμπινγκ και κάναμε βραδιές ταινιών δύο φορές την εβδομάδα και πηγαίναμε πολύ στην παραλία μαζί. Ήταν μια τεράστια ευλογία.

Ε: Ποια ήταν η μεγαλύτερη πρόκληση της δουλειάς στο Langley;

ΕΝΑ: Έπρεπε να βρούμε δημιουργικές λύσεις σε μερικά αρκετά δύσκολα προβλήματα και να δουλέψουμε πολλές ώρες. Το έργο ήταν δύσκολο, αλλά δεν ήταν ποτέ δυσάρεστο να το δουλέψω και ένιωθα πολύ παραγωγικός. Ο μέντοράς μου μας ώθησε πραγματικά και μου άρεσε πολύ αυτό.

Φόρτωση

Bir cevap yazın