5 Συμβουλές για να ζεις με έναν αντιδραστικό σκύλο

12
5 Συμβουλές για να ζεις με έναν αντιδραστικό σκύλο

Ποιος είναι καλός σκύλος;! Σχεδόν κάθε ιδιοκτήτης σκύλου πιστεύει ότι το κουτάβι του είναι ένας τέλειος άγγελος. Και ενώ μπορεί να ισχύει για μερικούς κυνόδοντες, οι περισσότεροι έχουν συμπεριφορές και ελαττώματα που δεν είναι πάντα διασκεδαστικά. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σκυλιά έχουν εντελώς απογοητευτικές συμπεριφορές.

Όταν έχετε έναν αντιδραστικό σκύλο, οι βασικές δραστηριότητες όπως το να πάτε στο πάρκο ή ακόμα και ένα διάλειμμα στο μπάνιο γύρω από το συγκρότημα διαμερισμάτων φαίνονται σαν μια μεγάλη αγγαρεία. Αυτές οι συμβουλές μπορούν να σας βοηθήσουν να κάνετε τη ζωή του αντιδραστικού σκύλου σας λίγο πιο άνετη – και τη δική σας, επίσης!

Τι είναι ένας αντιδραστικός σκύλος;

Ένας αντιδραστικός σκύλος είναι ένας σκύλος που αντιδρά υπερβολικά σε ορισμένα ερεθίσματα, σύμφωνα με το AKC. Τα αντιδραστικά σκυλιά έχουν συνήθως μια συγκεκριμένη σκανδάλη που τους προκαλεί αναστάτωση. Αυτό θα μπορούσε να είναι το περπάτημα με λουρί, συγκεκριμένα φύλα ανθρώπων ή κάτι πιο ασυνήθιστο όπως η επιβίβαση σε ένα όχημα.

Η αντιδραστικότητα μπορεί να έχει διαφορετικές αιτίες, συμπεριλαμβανομένων των προηγούμενων τραυματικών εμπειριών, όπως το δάγκωμα από άλλο σκυλί ή η παραμέληση από έναν προηγούμενο ιδιοκτήτη. Κάποια αντιδραστικότητα είναι επίσης αποτέλεσμα γενετικής – για παράδειγμα, ένας σκύλος ράτσας εργασίας που αντιδρά με άλλα σκυλιά μπορεί να δει τον άλλο σκύλο ως αρπακτικό που απειλεί το «κοπάδι» του. Επιπλέον, η αντιδραστικότητα μπορεί να είναι αποτέλεσμα κακής προπόνησης. Ένας σκύλος που νιώθει άβολα με λουρί μπορεί να παρουσιάσει αντιδραστικές συμπεριφορές λόγω του ότι βρίσκεται σε μια άγνωστη κατάσταση.

Αντιδραστικά εναντίον επιθετικών σκύλων

Τα αντιδραστικά σκυλιά δεν είναι πάντα επιθετικά. ωστόσο, η αντιδραστικότητα μπορεί να κλιμακωθεί σε επιθετικότητα και γίνει υποχρέωση. Η αντιδραστικότητα συνήθως μοιάζει με γκρίνια, τράβηγμα λουριού, γάβγισμα ή κουκούλα. Η επιθετικότητα, ωστόσο, συχνά χαρακτηρίζεται από δάγκωμα, γρύλισμα και τσιμπήματα. Ένας επιθετικός σκύλος είναι συνήθως ένας αντιδραστικός σκύλος, που σημαίνει ότι η αντιδραστικότητα έχει κλιμακωθεί και ο σκύλος αισθάνεται την ανάγκη να αμυνθεί.

Πώς να ηρεμήσετε έναν αντιδραστικό σκύλο σε μια πολυκατοικία

Ακριβώς επειδή ο σκύλος σας είναι αντιδραστικός δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε μετακόμιση σε διαμέρισμα και να ζήσετε ευτυχισμένοι! Αυτές οι συμβουλές μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τον σκύλο σας να είστε πιο άνετοι.

1. Επιλέξτε μια τοποθεσία διαμερίσματος με χαμηλή κίνηση.

Η αντιδραστικότητα είναι συχνά αποτέλεσμα άγχους και φόβου. Εάν ο σκύλος σας φοβάται τους άλλους ανθρώπους, μπορεί να αγχωθεί εάν ζείτε σε ένα διαμέρισμα με μεγάλη κίνηση όπου οι άνθρωποι περνούν συχνά από την πόρτα σας. Όταν επιλέγετε ένα μέρος για να μείνετε, θα μπορούσε να είναι χρήσιμο να επιλέξετε ένα διαμέρισμα στον τελευταίο όροφο με λιγότερη κίνηση ή ένα συγκρότημα με λιγότερες μονάδες ανά κτίριο.

2. Ελαχιστοποιήστε το άγχος του μεταφορέα αλληλογραφίας.

Εάν το χτύπημα στην πόρτα είναι αγχωτικό ή αναστατωμένο για τον σκύλο σας, αρχίστε να συμπεριλαμβάνετε σημειώσεις στις παραδόσεις σας. Είτε πρόκειται για ένα αυτοκόλλητο σημείωμα στην πόρτα που ζητά από τους διανομείς να μην χτυπήσουν είτε για μια σημείωση στις οδηγίες παράδοσης του GrubHub, η ελαχιστοποίηση των χτυπημάτων στην πόρτα μπορεί να βοηθήσει το κουτάβι σας να χαλαρώσει.

3. Προγραμματίστε τις βόλτες και την άσκηση προσεκτικά.

Η άσκηση σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων μπορεί να φαίνεται τρομακτική εάν έχετε έναν σκύλο που αντιδρά με λουρί. Τελικά πού μπορείς να τα πάρεις;! Εάν βρίσκεστε σε μια κατάσταση όπου ο σκύλος σας αντιδρά με άλλα σκυλιά όταν είναι δεμένο με λουρί, αλλά μια χαρά όταν δεν είναι, σκεφτείτε να τα πάρετε στο πάρκο σκύλων όπου μπορούν να είναι με ασφάλεια.

Μπορεί να είναι πιο δύσκολο αν ο σκύλος σας αντιδρά με άλλα σκυλιά γενικά. Το να ζεις σε ένα συγκρότημα διαμερισμάτων πιθανότατα σημαίνει ότι συναντάς γείτονες με σκύλους και πιθανώς υπάρχουν και άλλα σκυλιά όταν βγαίνεις για βόλτες. Δοκιμάστε να περπατήσετε νωρίτερα το πρωί, στη μέση της ημέρας όταν είναι δυνατόν ή αργότερα το απόγευμα όταν υπάρχει λιγότερη κίνηση. Εναλλακτικά, επιλέξτε περιοχές για περπάτημα όπου υπάρχει λιγότερη κίνηση με τα πόδια. Το πάρκο σκύλων μπορεί να μην είναι επιλογή εκτός από μονές ώρες.

4. Κάντε το σπίτι σας άνετο για τον σκύλο σας

Εχοντας ένα άνετο και ασφαλές διαμέρισμα για σκύλους μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε το κουτάβι σας ήρεμο. Μερικοί τρόποι με τους οποίους μπορείτε να κάνετε το διαμέρισμά σας πιο ήρεμο περιλαμβάνουν:

  • Κρατήστε μια αξιόπιστη ρουτίνα, ώστε ο σκύλος σας να έχει προβλέψιμη καθημερινότητα.
  • Κρατήστε το σκυλί σας μακριά από τα παράθυρα εάν γαβγίζει ή πανικοβάλλεται όταν βλέπει ανθρώπους έξω ή τοποθετεί περσίδες ή ακόμα και κουμπώματα παραθύρων.
  • Συνεργαστείτε με φίλους και οικογένεια για να βοηθήσετε τον σκύλο σας να συνηθίσει τους επισκέπτες.

5. Ίσως χρειαστεί να στραφείτε στην επαγγελματική κατάρτιση.

Εάν νιώθετε ότι κάνατε ό,τι καλύτερο μπορούσατε για να αντιμετωπίσετε την αντιδραστικότητα του σκύλου σας χωρίς αποτέλεσμα, ίσως είναι καιρός να καλέσετε τους επαγγελματίες. Οι εκπαιδευτές σκύλων μπορούν να βοηθήσουν τον σκύλο σας να μάθει θετικές συμπεριφορές αντί της αντιδραστικότητάς του. Μπορεί να έρθουν στο διαμέρισμά σας ή να σας ζητήσουν να φέρετε τον σκύλο σας σε εκπαιδευτική εγκατάσταση. Η εκπαίδευση και η μάθηση μαζί μπορούν να βοηθήσουν στη δημιουργία δεσμού ανάμεσα σε εσάς και τον σκύλο σας!

Βρείτε ένα νέο μαξιλάρι για εσάς και το κουτάβι σας

Το αντιδραστικό κουτάβι σας ουρλιάζει για ένα νέο, πιο ήσυχο μέρος για να ζήσει; Ίσως είναι καιρός να βρείτε ένα νέο διαμέρισμα. Εξερευνήστε κοινότητες διαμερισμάτων κοντά σας που έχουν όλα όσα ψάχνετε. Τα προηγμένα φίλτρα του ApartmentSearch μπορούν να βοηθήσουν εσάς και τον καλύτερο γούνινο φίλο σας να βρείτε τον νέο χώρο των ονείρων σας. Ξεκινήστε την αναζήτηση με Αναζήτηση Διαμερισμάτων σήμερα!

Bir cevap yazın