3 δεξιότητες που απαιτούν περισσότερες απαιτήσεις που πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

5
3 δεξιότητες που απαιτούν περισσότερες απαιτήσεις που πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

Οι σημερινές αποφάσεις πρόσληψης βασίζονται στις δεξιότητες που έχετε. Το να πετύχεις τη δουλειά των ονείρων σου και να σε απορρίψουν εντελώς εξαρτάται από το σύνολο των δεξιοτήτων που έχεις. Είναι επειδή, πέρα ​​από τον αριθμό των πτυχίων που έχετε, τα τρέχοντα κριτήρια πρόσληψης πολλών εταιρειών βασίζονται πλέον στις ικανότητες που έχετε κατακτήσει. Είναι να αποφασίσετε πόσο έτοιμοι για δουλειά είστε. Τα επίπεδα επάρκειας δεξιοτήτων που αναφέρονται στο βιογραφικό σας δίνουν την ευκαιρία να διαπραγματευτείτε έναν υψηλότερο μισθό και να προσφέρετε το πλεονέκτημα έναντι του ομοτίμου που προσπαθεί να υποβάλει αίτηση για την ίδια θέση.

3 δεξιότητες που απαιτούν περισσότερες απαιτήσεις που πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

Δεξιότητες που πρέπει να έχετε στο βιογραφικό σας

Τώρα, οι νέες τεχνολογίες όπως η τεχνητή νοημοσύνη και η περίοδος της πανδημίας ανάγκασαν τις εταιρείες να αναζητήσουν μοναδικά σύνολα δεξιοτήτων σε νέους υποψηφίους. Περισσότερο από το 80% των εργοδοτών αναζητούν τώρα ένα σωρό σκληρές δεξιότητες στο τελευταίες θέσεις εργασίας στην Ινδίαμετά soft skills.

Εδώ είναι οι 3 κορυφαίες δεξιότητες που απαιτούνται που πρέπει οπωσδήποτε να υπάρχουν στο βιογραφικό σας:

  • Δεξιότητες πληροφορικής (π.χ., blockchain, AI και ασφάλεια στον κυβερνοχώρο)
  • Ανάπτυξη λογισμικού
  • Ανάλυση δεδομένων

Σκληρές Δεξιότητες- Ένα σημαντικό πλεονέκτημα στον τομέα της εργασίας

Διατηρώντας το απλό: Οι σκληρές δεξιότητες είχαν πάντα σημασία στις προσλήψεις, αλλά έχουν γίνει ακόμη πιο κρίσιμες από τότε που κυκλοφόρησε το ChatGPT στα τέλη του 2022. Σύμφωνα με την Eva Chan, πιστοποιημένη επαγγελματία συγγραφέα βιογραφικών στο Resume Genius, οι εταιρείες πλέον τους δίνουν ακόμη μεγαλύτερη προτεραιότητα.

Ακόμη και σε τομείς όπως η εκπαίδευση, το μάρκετινγκ και το λιανικό εμπόριο, η ανάγκη για εξοικείωση ή επάρκεια τεχνητής νοημοσύνης σε διάφορα προγράμματα λογισμικού γίνεται πιο κοινή στις απαιτήσεις εργασίας, όπως σημειώνει ο Chan.

Όταν μιλάτε για τις σκληρές δεξιότητές σας σε ένα βιογραφικό ή μια συνέντευξη, ο Chan συμβουλεύει να το κρατάτε συγκεκριμένο και να δίνετε σαφή παραδείγματα.

Έτσι, αντί να χρησιμοποιείτε λέξεις όπως «κωδικοποίηση» στο βιογραφικό σας, μπορείτε να επισημάνετε τη μορφή κωδικοποίησης που γνωρίζετε, όπως HTML ή Javascript, Python κ.λπ.

«Ή, εάν εξηγείτε την εμπειρία σας με τη διαχείριση έργου (μια άλλη απαιτούμενη δεξιότητα) στο βιογραφικό σας, μπορείτε να γράψετε: «Οδήγησε μια ομάδα 15 ατόμων σε ένα έργο διάρκειας ενός έτους και το ολοκλήρωσε 50 ημέρες πριν από το προθεσμία» ή όποια άλλη είναι η συγκεκριμένη μέτρηση», προτείνει ο κ. Chan.

Διαβάστε επίσης:

15 λάθη συνέντευξης που πρέπει να αποφύγετε για να εξασφαλίσετε τις καλύτερες θέσεις εργασίας στην Ινδία

Δεν χρειάζεται να συμπεριλάβετε όλες τις δεξιότητες που αναφέρονται στο Resume Genius για να πετύχετε στην αναζήτηση εργασίας. Για παράδειγμα, εάν σκοπεύετε να γίνετε νοσοκόμα, δεν χρειάζεται να είστε ειδικός στην ανάπτυξη λογισμικού. Ωστόσο, είναι καλή ιδέα να δώσετε προσοχή στις δεξιότητες που απαιτούνται για τις θέσεις εργασίας που σας ενδιαφέρουν. Δείτε τις περιγραφές θέσεων εργασίας, ρίξτε μια ματιά στις σελίδες σταδιοδρομίας της εταιρείας ή συνδεθείτε με άτομα σε αυτούς τους ρόλους για να μάθετε ποιες δεξιότητες ήταν πιο χρήσιμες για αυτούς.

«Η συμπερίληψη σκληρών δεξιοτήτων στο βιογραφικό σας δείχνει τελικά σε κάθε εργοδότη ότι είστε προσαρμοστικοί, ανοιχτοί και ικανοί να μάθετε γρήγορα νέες δεξιότητες», λέει ο Chan. «Αυτό είναι εύκολα ένα από τα πιο ελκυστικά χαρακτηριστικά που μπορείτε να βρείτε σε έναν υποψήφιο υπάλληλο», ανέφερε το CNBC.

Bir cevap yazın