Χαρούμενα νέα για τους κατόχους λογαριασμών Demat!! Η SEBI προσφέρει παράταση για την προθεσμία δήλωσης υποψηφίων

3
Χαρούμενα νέα για τους κατόχους λογαριασμών Demat!!  Η SEBI προσφέρει παράταση για την προθεσμία δήλωσης υποψηφίων

Ο χρόνος για τους υφιστάμενους κατόχους λογαριασμών demat να αποφασίσουν για την υποψηφιότητα ή σαφώς να εξαιρεθούν από την υποψηφιότητα υποβάλλοντας έντυπο δήλωσης παρατάθηκε κατά τρεις μήνες, έως τα τέλη Δεκεμβρίου, σύμφωνα με ανακοίνωση της Τρίτης από το Securities and Exchange Board of India (SEBI ).

Προηγουμένως, οι δικαιούχοι λογαριασμών διαπραγμάτευσης και demat είχαν προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου για να υποβάλουν την επιλογή υποψηφιότητάς τους. Η αρχή κεφαλαιαγορών έχει επίσης κάνει εθελοντική την εφαρμογή «επιλογής υποψηφιότητας» για λογαριασμούς συναλλαγών σε μια προσπάθεια να διευκολύνει τη διεξαγωγή των εργασιών.

Η δράση έχει σκοπό να βοηθήσει τους επενδυτές να προστατεύσουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και να τα μεταβιβάσουν στους νόμιμους κληρονόμους τους.

Σύμφωνα με σχόλια από χρηματιστήρια, θεματοφύλακες, οργανώσεις μεσιτών και άλλα ενδιαφερόμενα μέρη, η υποβολή της επιλογής ενός υποψηφίου για έναν λογαριασμό συναλλαγών έγινε εθελοντική σε μια προσπάθεια να διευκολυνθεί η επιχειρηματική δραστηριότητα.

Η τελευταία ημέρα για την υποβολή «επιλογής υποψηφιότητας» για τους λογαριασμούς demat παρατάθηκε έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, σύμφωνα με εγκύκλιο του Sebi.

Υποβολή ΠΑΝ

Οι κάτοχοι φυσικής ασφάλειας έως τις 31 Δεκεμβρίου πρέπει να υποβάλουν το PAN, την υποψηφιότητά τους, τα στοιχεία επικοινωνίας, τα στοιχεία τραπεζικού λογαριασμού και το δείγμα της υπογραφής για τους σχετικούς αριθμούς χαρτοφυλακίου τους, σύμφωνα με τη SEBI.

Όλοι οι τρέχοντες επιλέξιμοι κάτοχοι λογαριασμών διαπραγμάτευσης και demat κλήθηκαν από τη SEBI τον Ιούλιο του 2021 να υποβάλουν τον υποψήφιο που προτιμούν έως τις 31 Μαρτίου του επόμενου έτους. Αργότερα παρατάθηκε ξανά, πρώτα έως τις 31 Μαρτίου 2023 και στη συνέχεια ξανά έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Όταν οι νέοι επενδυτές δημιουργούν λογαριασμούς διαπραγμάτευσης και Demat, υποχρεούνται να ονομάσουν τον υποψήφιο των τίτλων τους ή να αρνηθούν ρητά την υποψηφιότητά τους συμπληρώνοντας ένα έντυπο δήλωσης, σύμφωνα με τους κανονισμούς της Sebi.

Bir cevap yazın