Το Kentucky Wesleyan θα παρουσιάσει την ετήσια διάλεξη Ellie Magnuson – Kentucky Wesleyan College

1
Το Kentucky Wesleyan θα παρουσιάσει την ετήσια διάλεξη Ellie Magnuson – Kentucky Wesleyan College

Ο Joshua Royal, Ph.D., της KBio, Inc. θα παρουσιάσει την ετήσια διάλεξη της Ellie Magnuson στη Λογοτεχνία και την Επιστήμη την Τετάρτη, 15 Νοεμβρίου, στις 7 μ.μ. στο παρεκκλήσι Tapscott στο διοικητικό κτίριο Barnard-Jones στο Kentucky Wesleyan College. Το θέμα του είναι «Εξερευνώντας το τοπίο της ανακάλυψης φαρμάκων, της ανάπτυξης και της φαρμακευτικής βιομηχανίας».

Η εκδήλωση είναι δωρεάν και ανοικτή για το κοινό. Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει δεξίωση.

Ο Dr. Royal είναι κύριος επιστήμονας στην KBio, Inc. με ισχυρό ακαδημαϊκό υπόβαθρο και εκτενή εμπειρία στον κλάδο της φαρμακευτικής ανάπτυξης. Το εκπαιδευτικό του ταξίδι ξεκίνησε στο Western Kentucky University, όπου απέκτησε πτυχίο επιστήμης στη βιολογία. Ολοκλήρωσε το μεταπτυχιακό και διδακτορικό του στη φιλοσοφία στη φαρμακολογία και την τοξικολογία στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λούισβιλ. Για περισσότερα από 11 χρόνια, ο Dr. Royal έχει αποκτήσει εκτενή εμπειρία σε διάφορους ρόλους φαρμακευτικής ανάπτυξης από τον ακαδημαϊκό χώρο έως τη βιοφαρμακευτική βιομηχανία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, συνέβαλε σημαντικά σε ολόκληρο τον κύκλο ζωής του φαρμάκου από τα πρώτα στάδια της ανακάλυψης φαρμάκων έως τις περίπλοκες διαδικασίες που οδηγούν στην έγκριση του FDA.

Τον Ιούνιο του 2020, ο Dr. Royal εντάχθηκε στην KBio, Inc., όπου διευκολύνει την επιστημονική ανάπτυξη, επεκτείνοντας τη γραμμή της εταιρείας και προάγοντας τα βιολογικά από την ανακάλυψη σε κλινικές δοκιμές.

Πριν από το KBio, εργάστηκε στο James Graham Brown Cancer Center και στο US WorldMeds, LLC, στο Louisville, Ky. Στο James Graham Brown Cancer Center, εστίασε στην ανακάλυψη βιοθεραπευτικών, ιδιαίτερα για τον καρκίνο, τις μολυσματικές ασθένειες και τις ανοσοπαθολογικές καταστάσεις με ιδιαίτερη έμφαση στη φλεγμονώδη νόσο του εντέρου.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην US WorldMeds, ο Dr. Royal χρησιμοποίησε την επίσημη εκπαίδευση στη φαρμακολογία και την τοξικολογία για να παράσχει υποστήριξη για την ανάπτυξη αρκετών φαρμακευτικών προϊόντων. Βοήθησε στην πλοήγηση στις απαιτήσεις κλινικής ανάπτυξης που όρισε ο FDA και υποστήριξε την ανάπτυξη ρυθμιστικών στρατηγικών για την επίσπευση της έγκρισης φαρμάκων. Συγκεκριμένα, οι συνεισφορές του οδήγησαν σε πολλαπλές υποβολές NDA και εγκρίσεις FDA για τα SPN-830, Zelnorm™ και Sevenfact®.

Οι ερευνητικές προσπάθειες του Dr. Royal οδήγησαν σε σημαντικές συνεισφορές στην επιστήμη. Η έρευνά του διερεύνησε τους μηχανισμούς επισκευής του επιθηλίου και διέφυγε νέους μηχανισμούς που σχετίζονται με την επούλωση του βλεννογόνου, παρέχοντας συνέπειες για νέες θεραπευτικές προσεγγίσεις για χρόνιες πληγές και αυτοάνοσες διαταραχές.

Οι Διαλέξεις της Ellie Magnuson στη Λογοτεχνία και την Επιστήμη τιμούν τη μνήμη της Ellie Magnuson (1937-1989), μιας ιατρικής τεχνολόγου με πάθος για την αγγλική λογοτεχνία, την ιστορία και τα ταξίδια.

Το Kentucky Wesleyan College είναι ένα τετραετές ίδρυμα που σχετίζεται με τους United Methodist στο Owensboro, Ky. Στο Wesleyan, οι μαθητές απολαμβάνουν σχέσεις ένας προς έναν με τους καθηγητές, ένα αυστηρό ακαδημαϊκό περιβάλλον και μια ζωντανή εμπειρία ζωής στην πανεπιστημιούπολη.

Bir cevap yazın