Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια απορρίπτει την καταδίκη του Κιμ Λονγκ

12
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια απορρίπτει την καταδίκη του Κιμ Λονγκ

Η Kim Long πέρασε 7 χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε

Σαν Φρανσίσκο, 30 Νοεμβρίου 2020 – Με μια ομόφωνη απόφαση, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια απέρριψε μια για πάντα την καταδίκη του Kim Long για φόνο, συμφωνώντας με το πρωτοβάθμιο δικαστήριο ότι το αποτέλεσμα της δίκης θα ήταν διαφορετικό αν οι ένορκοι είχαν ακούσει για ανάλυση χρόνου θανάτου. Στην απόφασή του, το Δικαστήριο έγραψε: «Η [trial] δικαστήριο έκρινε ότι η μαρτυρία πραγματογνωμοσύνης υπολογίζει τον χρόνο θανάτου πριν [Kim] Η άφιξη στο σπίτι «θα μπορούσε εύλογα να δημιουργήσει μια εύλογη αμφιβολία στο μυαλό των ενόρκων» και «θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την υπόθεση του People». Εφαρμόζοντας την ανεξάρτητη κρίση μας, συμφωνούμε».

Η Kim αφέθηκε ελεύθερη το 2016 αφού ο δικαστής της, ο δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου του Riverside, Magers, αντέστρεψε την καταδίκη της, θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα της δίκης θα ήταν διαφορετικό αν η κριτική επιτροπή είχε ακούσει από έναν ειδικό σε περιόδους θανάτου για το πότε το θύμα, ο ζωντανός φίλος της Kim, πέθανε. Ο Κιμ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση εκείνη τη χρονιά παρά την έφεση του εισαγγελέα της κομητείας Ρίβερσαϊντ. Το Εφετείο ανέτρεψε το Ανώτατο Δικαστήριο. Η σημερινή απόφαση, βασιζόμενη στην ανάλυση της ώρας του θανάτου, επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά την αθωότητα της Κιμ.

«Ενθουσιάστηκα που διάβασα την απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Καλιφόρνια για την υπόθεση της Κιμ Λονγκ», είπε ο Τζάστιν Μπρουκς, Διευθυντής του Προγράμματος Αθωότητας της Καλιφόρνια και Καθηγητής Νομικής στη Νομική Σχολή Δυτικής Καλιφόρνια. «Αυτή η απόφαση τερματίζει έναν δικαστικό αγώνα 17 ετών και επιβεβαιώνει ότι ο Κιμ Λονγκ δεν έπρεπε ποτέ να είχε καταδικαστεί για αυτό το αποτρόπαιο έγκλημα».

Παρά τον πολυετή δικαστικό αγώνα, η Kim εργάζεται επικερδώς και απολαμβάνει την ελευθερία της στο μέγιστο των δυνατοτήτων της. Έχει ξαναγνωριστεί με την οικογένεια και τους φίλους της και έχει ενταχθεί ξανά στην κοινωνία ως παραγωγικό μέλος.

«Με ανάμεικτα συναισθήματα γιορτάζουμε αυτή την τεράστια νίκη», δήλωσε η Alissa Bjerkhoel, Συντονίστρια Δικαστηρίων στο California Innocence Project στο California Western School of Law. «Από τη μια πλευρά, ο Κιμ Λονγκ δικαιώθηκε για άλλη μια φορά και από το ανώτατο δικαστήριο της πολιτείας μας. Από την άλλη πλευρά, ήταν μια μάχη σχεδόν δύο δεκαετιών για να φτάσουμε σε αυτό το σημείο. Είμαι τόσο περήφανος για το δικαστικό μας σύστημα που διόρθωσε αυτό το λάθος και είμαι ακόμη πιο περήφανος για την Κιμ, την πιο δυνατή γυναίκα που ξέρω, που χρειάστηκε να αντέξει αυτόν τον εφιάλτη για πάρα πολύ καιρό».

Σχετικά με το California Innocence Project

Το California Innocence Project είναι ένα κλινικό πρόγραμμα της Δυτικής Σχολής Νομικής της Καλιφόρνια που είναι αφιερωμένο στην απελευθέρωση άδικα καταδικασμένων κρατουμένων και παρέχει μια εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία για φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στην κλινική. Το California Innocence Project δέχεται περίπου 1.500 αξιώσεις από κρατούμενους κάθε χρόνο και έχει απελευθερώσει 34 άδικα καταδικασμένους πελάτες από την έναρξή του. Διαβάστε περισσότερα στο: https://CaliforniaInnocenceProject.org

Bir cevap yazın