Τι προκαλεί τη μούχλα στα διαμερίσματα;

10
Τι προκαλεί τη μούχλα στα διαμερίσματα;

Η ανακάλυψη μούχλας στο διαμέρισμά σας είναι ανησυχητική. Όχι μόνο φαίνεται και μυρίζει άσχημα, αλλά μπορεί επίσης να επηρεάσει την υγεία σας. Ο προσδιορισμός των πιθανών αιτιών της προσβολής από μούχλα του διαμερίσματός σας μπορεί να σας βοηθήσει να αποτρέψετε την επιστροφή της στο μέλλον! Μάθετε για τα σημάδια της μούχλας, τις κοινές αιτίες και τι να κάνετε αν βρείτε μούχλα στο διαμέρισμά σας.

Πώς μπορώ να ξέρω ότι έχω μούχλα στο διαμέρισμά μου;

Η μούχλα μπορεί να είναι ύπουλη και μπορεί να μην την βλέπετε πάντα φυσικά. Μπορεί να αισθάνεστε ή να αισθάνεστε τα αποτελέσματα της μούχλας πολύ πριν εμφανιστεί αυτό το γιγάντιο σκοτεινό σημείο στον τοίχο. Επομένως, είναι σημαντικό να γνωρίζετε τα σημάδια και τα συμπτώματα ενός προβλήματος μούχλας.

Σημάδια μούχλας σε διαμερίσματα

Μερικές φορές, υπάρχουν φυσικά σημάδια μούχλας που μπορείτε να δείτε ή να μυρίσετε. Προσέξτε τα παρακάτω.

 • Παράξενη μυρωδιά: Εάν ένα δωμάτιο ή μια γενική περιοχή του διαμερίσματός σας μυρίζει μούχλα, μπορεί να είναι μούχλα. Ξεκινήστε να ψάχνετε για μια πηγή και συνεχίστε να ψάχνετε για το πρόβλημα ακόμα κι αν δεν βρείτε τίποτα στην αρχή. Η μούχλα δεν θα είναι πάντα ορατή και μπορεί να κρυφτεί κάτω από χαλιά ή πίσω από τοίχους.
 • Υδάτινη καταστροφή: Οι πλημμύρες και άλλες ζημιές στο νερό δημιουργούν το τέλειο περιβάλλον για την ανάπτυξη μούχλας. Μπορεί να έχετε μούχλα αν δείτε σημάδια ζημιάς από το νερό στους τοίχους, το πάτωμα ή την οροφή σας. Ακόμα κι αν η ζημιά συνέβη πριν από λίγο, η μούχλα θα μπορούσε να αναπτυχθεί ήσυχα εκεί που δεν μπορείτε να τη δείτε.
 • Βρώμικα σημεία: Οι περισσότεροι άνθρωποι περιμένουν ότι η μούχλα θα είναι μαύρη, αλλά μπορεί να έρθει και σε διαφορετικά χρώματα — χρώμα καλουπιού δεν σημαίνει απαραίτητα ότι ένας συγκεκριμένος τύπος καλουπιού είναι περισσότερο ή λιγότερο επικίνδυνος από έναν άλλο τύπο. Μην απορρίψετε αμέσως αυτόν τον σκοτεινό ή βρώμικο λεκέ που βλέπετε στην οροφή ή στον τοίχο, ειδικά αν παρατηρήσετε άλλα σημάδια ή συμπτώματα μούχλας.

Συμπτώματα μούχλας στο διαμέρισμα

Όταν αναπτύσσεται μούχλα στο διαμέρισμά σας, μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας. Τόσο τα τοξικά στελέχη μούχλας (ποικιλίες που περιέχουν μυκοτοξίνες) όσο και η φυσιολογική μούχλα μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας και η ευαισθησία στη μούχλα μπορεί να οδηγήσει σε συμπτώματα αλλεργίας. Εάν εμφανίσετε τα ακόλουθα συμπτώματα, ίσως να θέλετε να αρχίσετε να ψάχνετε για φυσικά σημάδια μούχλας.

 • Φτάρνισμα
 • Καταρροή
 • Βήχας
 • Ερεθισμένα Μάτια
 • Πονοκέφαλο
 • Συριγμός
 • Πονόλαιμος
 • Προβλήματα Μνήμης

Πώς να δοκιμάσετε για μούχλα σε διαμερίσματα

Εάν αντιμετωπίζετε σημεία ή συμπτώματα ανάπτυξης μούχλας αλλά στην πραγματικότητα δεν το κάνετε βλέπω οποιοδήποτε καλούπι, μπορεί να θέλετε να καλέσετε έναν επαγγελματία για να δοκιμάσετε. Ωστόσο, εάν βρείτε ορατή ανάπτυξη μούχλας, Οδηγίες CDC συμβουλεύετε να μην κάνετε δοκιμές. Διαφορετικές μούχλες μπορούν να επηρεάσουν τους ανθρώπους με διαφορετικό τρόπο και ορισμένες μούχλες είναι πιο επιβλαβείς από άλλες. Ο τύπος της μούχλας δεν έχει μεγάλη σημασία – οποιαδήποτε μούχλα μπορεί να είναι επιβλαβής και είναι καλύτερο απλώς να αφαιρέσετε τη μούχλα και να εργαστείτε για την πρόληψη της μελλοντικής ανάπτυξης.

Τι προκαλεί τη μούχλα σε ένα διαμέρισμα;

Η μούχλα χρειάζεται ένα υγρό περιβάλλον για να αναπτυχθεί, επομένως οποιαδήποτε αιτία μούχλας στο διαμέρισμά σας θα συνοψιστεί σε ένα πράγμα: νερό. Είτε προέρχεται από έναν ανεύθυνο γείτονα, μια ελαττωματική συσκευή ή κακή κατασκευή, το νερό έχει βρει τον δρόμο του μέσα στο σπίτι σας. Ακολουθούν μερικοί συνήθεις λόγοι για τους οποίους μπορεί να εξαπλωθεί η μούχλα στο διαμέρισμά σας.

Συσκευές με διαρροές

Οι συσκευές κουζίνας που παρουσιάζουν διαρροή μπορεί να είναι η πιο κοινή αιτία μούχλας στα διαμερίσματα. Τα ψυγεία, οι παγομηχανές και τα πλυντήρια πιάτων έχουν όλα γραμμές παροχής νερού, οι οποίες τείνουν να κρύβονται πίσω από τη συσκευή ή από τα ντουλάπια. Έτσι, εάν μία από αυτές τις γραμμές παροχής νερού έχει διαρροή, μπορεί να μην παρατηρήσετε μέχρι να γίνει πρόβλημα μούχλας.

Έκρηξη σωλήνων ή κακή υδραυλική εγκατάσταση

Προβλήματα υδραυλικών εγκαταστάσεων και σκάσιμο σωλήνων μπορεί να προκαλέσουν όλεθρο σε μια πολυκατοικία. Ένας σκασμένος σωλήνας μπορεί να στείλει νερό να αναβλύζει μέσα από πολλά διαμερίσματα. Ή, αν κάποιος στον επάνω όροφο πλημμυρίσει έναν νεροχύτη, την τουαλέτα ή την μπανιέρα, μπορεί να κατέβει ορμητικά στο διαμέρισμά σας.

Εκτεταμένες ζημιές από το νερό από σωλήνες και υδραυλικές εγκαταστάσεις συχνά απαιτούν γυψοσανίδα, στεγνή δομή και αφαίρεση δαπέδου. Αν το διαμέρισμα στον επάνω όροφο πλημμύρεςοι επισκευές θα πρέπει να γίνονται αμέσως για να αποτραπεί η ανάπτυξη μούχλας.

Μπορεί να έχει συμβεί πλημμύρα πριν εγκατασταθείτε, οπότε παίζετε ενδελεχής επιθεώρηση μετακίνησης είναι σημαντικό. Εάν δεν έχει σημειωθεί πρόσφατη πλημμύρα, αλλά έχετε ανακαλύψει μούχλα, μπορεί να οφείλεται σε παλιές, αδιευκρίνιστες ζημιές από το νερό.

Ρυθμίσεις Υψηλού Υγραντήρα

Η χρήση υγραντήρα το χειμώνα έχει πολλά οφέλη, αλλά πρέπει να βεβαιωθείτε ότι έχετε τη δική σας στη σωστή ρύθμιση. Η σωστή λειτουργία ενός υγραντήρα δεν θα προκαλέσει μούχλα, αλλά η χρήση λανθασμένου νερού, η τοποθέτηση του πολύ ψηλά, ο μη καθαρισμός του ή η τοποθέτησή του ακριβώς δίπλα σε έναν τοίχο μπορεί να σας θέσει σε κίνδυνο.

Βεβαιωθείτε ότι τα επίπεδα υγρασίας έχουν ρυθμιστεί μεταξύ 30% και 50%. Αν πάτε πάνω από το 50%, μπορεί να δημιουργήσετε ένα περιβάλλον αρκετά υγρό για να ευδοκιμήσει η μούχλα. Αποφύγετε τη χρήση νερού πλούσιου σε μεταλλικά στοιχεία και καθαρίζετε τακτικά τον υγραντήρα. Η μούχλα μπορεί να αναπτυχθεί στον ίδιο τον υγραντήρα και αυτή η μούχλα μπορεί να διασκορπιστεί σε όλο το δωμάτιό σας και να προσγειωθεί στους τοίχους. Τέλος, κρατήστε τον υγραντήρα σε καλή απόσταση από τον τοίχο. Όταν είναι πολύ κοντά σε έναν τοίχο, η ομίχλη του νερού μπορεί να προσγειωθεί στον τοίχο και να παραμείνει εκεί, δημιουργώντας μούχλα με την πάροδο του χρόνου.

Συμβιβασμένα Οικοδομικά Υλικά

Το νερό της βροχής και η υγρασία από το εξωτερικό μπορούν να κάνουν το δρόμο τους σε εσωτερικούς χώρους εάν το κτήριο σας έχει υποβαθμισμένα υλικά. Το νερό μπορεί να διαρρεύσει μέσα από παλιές προσόψεις από τούβλα, να παγιδευτεί σε εξωτερικούς τοίχους ή να μπει μέσα από τις ρωγμές γύρω από τα σφραγίσματα των παραθύρων. Εάν βρείτε μούχλα σε έναν εσωτερικό τοίχο, πιθανότατα υπάρχει ένα ολόκληρο μάτσο ακόμα κρυμμένο στο πλάι.

Υγρασία HVAC

Ο κλιματισμός σας δημιουργεί συμπύκνωση υδρατμών ενώ λειτουργεί το καλοκαίρι. Συνδυάστε το με τις σκοτεινές συνθήκες ενός συστήματος HVAC και έχετε τις ιδανικές περιοχές αναπαραγωγής μούχλας στους αεραγωγούς του διαμερίσματος.

Δεδομένου ότι συνήθως δεν ξοδεύετε χρόνο κοιτάζοντας το σύστημα HVAC, μπορεί να παρατηρήσετε μόνο έντονες μυρωδιές μούχλας ή συμπτώματα αλλεργίας λόγω της μούχλας. Ωστόσο, μόλις απλωθεί αρκετά, μπορεί να δείτε σημεία μούχλας γύρω από τους αεραγωγούς.

Πώς μπορώ να απαλλαγώ από τη μούχλα στο διαμέρισμά μου;

Εάν ανακαλύψετε μούχλα στο διαμέρισμά σας, η επικοινωνία με τη συντήρηση είναι ο καλύτερος τρόπος δράσης. Το πλήρωμα διαχείρισης και συντήρησης της ιδιοκτησίας σας είναι υπεύθυνο για τη διασφάλιση ότι το διαμέρισμά σας παραμένει κατοικήσιμο και η αφαίρεση της μούχλας είναι μέρος αυτού. Ο καθαρισμός ακόμη και ενός μικρού σημείου μούχλας απαιτεί προσοχή, επομένως είναι καλύτερο να φέρετε κάποιον έμπειρο — και ποτέ να μην χρησιμοποιείτε χλωρίνη. Αντίθετα, θα πρέπει να χρησιμοποιείται διάλυμα νερού και υπεροξειδίου του υδρογόνου.

Αφήστε πίσω τα δεινά της μούχλας: Βρείτε ένα νέο διαμέρισμα με την αναζήτηση διαμερισμάτων

Το πρώτο σημάδι μούχλας μπορεί να είναι ένδειξη ότι ήρθε η ώρα να προχωρήσετε. Συνεργαστείτε με τον διαχειριστή του ακινήτου σας για να βρείτε μια λύση: σε λιγότερο σοβαρές περιπτώσεις, ο διευθυντής του διαμερίσματός σας μπορεί να προσλάβει μια επαγγελματική εταιρεία αφαίρεσης μούχλας για να καθαρίσει το σπίτι σας. Σε πιο σοβαρές περιπτώσεις με εκτεταμένη βλάβη μούχλας, μπορεί να σας επιτρέψουν να μετακινηθείτε πριν από τη λήξη της μίσθωσης.

Εάν η κίνηση είναι στον ορίζοντα, Αναζήτηση Διαμερισμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε ένα νέο μέρος για να ζήσετε! Ξεκινήστε να εξερευνάτε νέες κοινότητες διαμερισμάτων κοντά σας που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις του προϋπολογισμού, του μεγέθους και των ανέσεων σας. Αντίο, μούχλα. Γεια σας, φρέσκο ​​νέο μέρος. Ξεκινήστε την περιήγηση σε διαθέσιμα διαμερίσματα σήμερα!

Bir cevap yazın