Τι είναι ο φόρος άγγελος, συντελεστής, απαλλαγή, μειονεκτήματα, περισσότερα

9
Τι είναι ο φόρος άγγελος, συντελεστής, απαλλαγή, μειονεκτήματα, περισσότερα

Το Angel Tax είναι κάτι που πρέπει να γνωρίζει κάθε επιχειρηματίας. Όταν μια εταιρεία εκκίνησης είναι εγκατεστημένη στην Ινδία, ένα συγκεκριμένο ποσό εισπράττεται με τη μορφή φόρου σύμφωνα με την ενότητα (56(2)(viib)) του νόμου περί φόρου εισοδήματος. Ωστόσο, τα πράγματα άλλαξαν όταν η Κυβέρνηση ανακοίνωσε κάποιες χαλαρώσεις με τον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2019. Όμως επιτρέπεται σε μια εταιρεία για αυτές τις εξαιρέσεις υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Τι είναι το Angel Tax

Τι είναι το Angel Tax;

Κάθε νέα επιχείρηση χρειάζεται χρηματοδότηση για να ξεκινήσει. Οι νεοφυείς επιχειρήσεις αναζητούν συχνά επενδύσεις προσφέροντας μερίδιο ιδιοκτησίας, επειδή δεν έχουν πολλά φυσικά περιουσιακά στοιχεία για να χρησιμοποιήσουν ως ασφάλεια. Όταν μια startup αγωνίζεται να αφήσει το στίγμα της στην αγορά, ένας επενδυτής άγγελος μπορεί να παρέχει την τόσο αναγκαία οικονομική υποστήριξη.

Το τμήμα 56 (2) (viib) του νόμου περί φόρου εισοδήματος του 1961 ασχολείται με κάτι που ονομάζεται «φόρος αγγέλου». Σύμφωνα με τον Finance Act του 2012, εάν μια startup (μια εταιρεία της οποίας οι μετοχές δεν διαπραγματεύονται στο χρηματιστήριο) λάβει χρήματα από έναν επενδυτή άγγελο, πρέπει να δώσει ένα ορισμένο ποσό στην κυβέρνηση.

Όμως, αυτός ο φόρος ισχύει μόνο όταν η συνολική επένδυση υπερβαίνει την Εύλογη Αγορά (FMV) της εταιρείας. Όταν συμβεί αυτό, το επιπλέον ποσό θεωρείται «εισόδημα από άλλες πηγές» και ενεργοποιεί τον φόρο αγγέλου.

Φορολογικός συντελεστής

Στην Ινδία, υπάρχει ένα φορολογικό σύστημα που έχει διαφορετικούς συντελεστές ανάλογα με το εισόδημά σας και άλλους παράγοντες. Ο φόρος αγγέλου είναι ένας σημαντικός φόρος 30,9% που εφαρμόζεται σε επενδύσεις που λαμβάνονται από νεοφυείς επιχειρήσεις που είναι υψηλότερες από την εύλογη αγοραία αξία τους. Έτσι, όταν οι νέες επιχειρήσεις αναζητούν επενδύσεις, πρέπει να πληρώσουν αυτόν τον φόρο αγγέλου στο Τμήμα Φορολογίας Εισοδήματος.

Διαβάστε επίσης:

5 διαφορετικοί τρόποι εξοικονόμησης φόρου εισοδήματος στην Ινδία

Φορολογική απαλλαγή Agnel

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, ο φόρος αγγέλων μπορεί να είναι μεγάλο πρόβλημα για τις νεοφυείς επιχειρήσεις. Το να χάσουν ένα σημαντικό μέρος της επένδυσής τους, ειδικά στην αρχή, είναι δύσκολο για τους περισσότερους από αυτούς. Πολλοί επενδυτές, επιχειρηματίες και ειδικοί του κλάδου έχουν επικρίνει την εισαγωγή αυτού του φόρου.

Αφού οι νεοφυείς επιχειρήσεις έκαναν έκκληση για ανακούφιση, η ινδική κυβέρνηση έκανε αλλαγές στον προϋπολογισμό της Ένωσης για το 2019. Δήλωσαν ότι εάν μια startup είναι εγγεγραμμένη στο DPIIT (Υπουργείο Προώθησης Βιομηχανίας και Εσωτερικού Εμπορίου), δεν θα έπρεπε να πληρώσει αυτόν τον φόρο.

Για να πληρούν τις προϋποθέσεις για το καθεστώς DPIIT και να αποφύγουν τον φόρο αγγέλων, οι νεοφυείς επιχειρήσεις πρέπει να υποβάλουν αίτηση με τα απαραίτητα έγγραφα στο Κεντρικό Συμβούλιο Άμεσων Φόρων (CBDT) και να λάβουν έγκριση από αυτούς.

Bir cevap yazın