Σταματήστε το σκύλο σας να γαβγίζει στο διαμέρισμά σας

12
Σταματήστε το σκύλο σας να γαβγίζει στο διαμέρισμά σας

Είναι γνωστό γεγονός: κάθε γονιός πιστεύει ότι το παιδί του είναι το πιο πολύτιμο και αξιολάτρευτο μωρό και κάθε ιδιοκτήτης σκύλου πιστεύει ότι το κουτάβι του είναι ένα δώρο στον κόσμο. Όποτε βρίσκεστε στο σπίτι, ο γλυκός μικρός σκύλος σύντροφός σας χαλαρώνει ήσυχα στα πόδια σας, χωρίς να ενοχλείται από τους περισπασμούς του έξω κόσμου.

Όταν φύγεις, όμως… Λοιπόν, ας πούμε ότι είναι μια διαφορετική ιστορία. Είναι ο μπελάς της γειτονιάς. Λαμβάνετε άσχημα μηνύματα από τους γείτονές σας σχετικά με τον οποίο γαβγίζει το κεφάλι του όλη μέρα και, σε μια στιγμή απελπισίας, μπορεί ή όχι να το ψάξατε για να δείτε αν μπορείτε να σας εκδιώξουν επειδή γαβγίζει ο σκύλος σας (αν όχι, διαβάστε για η απάντηση).

Αναρωτιέστε γιατί ο σκύλος σας γαβγίζει ενώ λείπετε — και πώς να το σταματήσετε; Μάθετε με αυτόν τον οδηγό.

Γιατί ο σκύλος σας γαβγίζει στο διαμέρισμά σας;

Ένα από τα πράγματα που αγαπάτε τόσο πολύ στον σκύλο σας είναι ότι έχει μια μοναδική προσωπικότητα. Ωστόσο, οι λόγοι για τους οποίους ο σκύλος σας γαβγίζει μπορεί να διαφέρουν από εκείνους του κουταβιού στον διάδρομο και το πώς να σταματήσετε το σκυλί σας να γαβγίζει όταν μένει μόνο του μπορεί επίσης να διαφέρει.

Το γάβγισμα είναι ένας κοινός, αν και θορυβώδης, τρόπος επικοινωνίας ενός σκύλου. Μπορεί να εκφράζουν απογοήτευση, φόβο, άγχος ή πλήξη. Ίσως μπορούν να δουν πράγματα έξω από το παράθυρο, όπως ανθρώπους, αυτοκίνητα ή άλλα σκυλιά. Ή ίσως είναι αναστατωμένοι επειδή τους λείπεις και φοβούνται ότι δεν θα γυρίσεις σπίτι.

Σκύλος γαβγίζει σε άλλους σκύλους ή ανθρώπους

Μπορεί ο σκύλος σας να δει έξω από το παράθυρο; Είτε κουρνιάζουν στο πίσω μέρος του καναπέ για να έχουν καλή θέα είτε μπορούν να ξαπλώσουν στο κρεβάτι τους και να παρακολουθήσουν το πάρκινγκ, ο σκύλος σας μπορεί να γαβγίζει σε ανθρώπους, αυτοκίνητα και άλλα σκυλιά που περνούν. Ένας εύκολος τρόπος για να μετριαστεί αυτό είναι να τραβήξετε τις κουρτίνες έτσι ώστε να μην βλέπουν έξω. Αν δεν θέλετε να μπλοκάρετε το φως, επενδύστε σε κουρτίνες που μπορούν να χαμηλώσουν από πάνω προς τα κάτω. Τα φυτά σας θα σας ευχαριστήσουν!

Ένα άλλο άτομο στο οποίο ο σκύλος σας θα μπορούσε να γαβγίζει είναι ένα άτομο που το κάνει παράδοση. Εάν λαμβάνετε συχνές παραδόσεις που οδηγούν τον σκύλο σας στον τοίχο, σκεφτείτε να βάλετε ένα απλό σημείωμα στην πόρτα σας ζητώντας να μην χτυπήσει ο οδηγός. Μπορείτε ακόμη να βρείτε διασκεδαστικά χαλάκια πόρτας που επιτρέπουν στους οδηγούς και τους γείτονές σας να γνωρίζουν ότι έχετε σκύλο που γαβγίζει και να μην χτυπούν.

Ο σκύλος γαβγίζει όταν φεύγω από το διαμέρισμα

Το κουτάβι σας συμπεριφέρεται τέλεια όταν είστε τριγύρω, αλλά αρχίζει να ενεργεί αμέσως μόλις κλείσετε την πόρτα; Μπορεί να βιώνουν πλήξη ή άγχος αποχωρισμού.

Όταν είστε σπίτι για να παίξετε, μπορούν να σας φέρουν ένα παιχνίδι για τράβηγμα ή πέταμα. Μπορούν ακόμη και να σας παρακολουθούν ή να σας ακολουθούν για να παρακολουθούν τι κάνετε. Τα σκυλιά υψηλής ενέργειας είναι πιο επιρρεπή στην πλήξη και μπορεί να χρειάζονται περισσότερη διέγερση για να αποφύγουν το γάβγισμα ή το τεμαχισμό του καναπέ σας.

Εναλλακτικά, μπορεί να βιώνουν άγχος αποχωρισμού. Δεν είναι σίγουροι πού βρίσκεστε ή πότε επιστρέφετε και μπορούν να χρησιμοποιήσουν καταστροφική και ενοχλητική συμπεριφορά για να εκτονώσουν τον φόβο τους. Η επίλυση του άγχους αποχωρισμού μπορεί συχνά να απαιτεί επαγγελματική παρέμβαση από έναν εκπαιδευτή σκύλων.

Γιατί ο σκύλος μου γαβγίζει σε τίποτα;

Μερικές φορές ο σκύλος σας μπορεί να φαίνεται να γαβγίζει στον αέρα, αλλά μην καλέσετε ακόμα έναν ερευνητή παραφυσικών. Ο σκύλος σας έχει πολύ καλύτερη ακοή και όσφρηση από οποιονδήποτε άνθρωπο. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να ακούσουν ή να μυρίσουν πράγματα πριν από εσάς, και αντιδρούν σε αυτό. Θα μπορούσαν επίσης να τρομοκρατηθούν από αυτές τις άγνωστες μυρωδιές ή ήχους και το γάβγισμα ως αμυντικός μηχανισμός.

Αν και δεν μπορείτε να κάνετε πολλά για να εμποδίσετε το σκυλί σας να ακούει ή να μυρίζει πράγματα, ίσως μπορείτε να το ξεπεράσετε. Η αναπαραγωγή χαλαρωτικής μουσικής ή τηλεόρασης ειδικά για το σκύλο μπορεί να τους αποσπάσει την προσοχή από τα άλλα πράγματα που ακούνε. Ακόμη και αν αφήσετε το ραδιόφωνο ανοιχτό, μπορείτε να μιμηθείτε τους ήχους ενός πολυάσχολου σπιτιού, όπως όταν είστε σπίτι.

Πώς εμποδίζετε έναν σκύλο να γαβγίζει;

Το να καταλάβετε γιατί ο σκύλος σας γαβγίζει είναι το πρώτο βήμα. Ακολουθούν μερικές ενέργειες για να εμποδίσετε το σκύλο σας να γαβγίζει στο διαμέρισμά σας.

1. Επιλέξτε έναν σκύλο που είναι καλός για διαμερίσματα.

Εάν δεν έχετε ακόμη σκύλο, σκεφτείτε να πάρετε ένα από αυτά καλύτερες ράτσες σκύλων για διαμέρισμα. Προφανώς, αυτό δεν είναι κάτι που μπορείτε να ελέγξετε μόλις αποκτήσετε σκύλο, αλλά συγχαρητήρια αν κάνετε έρευνα πριν υιοθετήσετε!

Χαμηλότερη ενέργεια και μικρότερα σκυλιά μπορούν να είναι εξαιρετικές προσθήκες στον περιορισμένο χώρο σας. Επιπλέον, ένα κουτάβι που είναι ικανοποιημένο να περνάει τη μέρα του ύπνου μπορεί να είναι λιγότερο πιθανό να αισθάνεται υποχρεωμένος να γαβγίσει το κεφάλι του ενώ λείπετε.

2. Διασκεδάστε τον σκύλο σας όσο λείπετε.

Εάν ο σκύλος σας βαριέται, θα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί για να τον διασκεδάσετε. Τα ειδικά σχεδιασμένα παζλ και παιχνίδια μπορούν να βοηθήσουν να κρατήσουν το μυαλό τους απασχολημένο. Υπάρχουν ακόμη και διαδραστικοί διανομείς λιχουδιών που μπορείτε να ελέγξετε από το τηλέφωνό σας! Ελέγξτε τον κτηνίατρό σας πριν αφήσετε τον σκύλο σας μόνο με λιχουδιές ή παιχνίδια.

  • Nanny Cam: Δεν μπορείτε ακόμα να στείλετε μήνυμα στον σκύλο σας, αλλά μπορείτε να συνομιλήσετε μαζί του μέσω βίντεο! Οι διαδραστικές κάμερες σάς επιτρέπουν να μιλάτε με τον σκύλο σας μέσω του τηλεφώνου σας και ακόμη και να δίνετε λιχουδιές. Αν ψάχνετε για κάτι πιο απλό ή απλά προσπαθείτε να καταλάβετε τι κάνουν όλη μέρα, δοκιμάστε μια κάμερα νταντά ή μια βασική οθόνη μωρού που μπορείτε να ελέγξετε από το τηλέφωνό σας.
  • Παζλ, παιχνίδια και λιχουδιές: Φτιάχνουν τα πάντα αυτές τις μέρες! Εξετάστε το ενδεχόμενο να επενδύσετε σε διαδραστικά παιχνίδια και παζλ που θα διασκεδάσουν τον σκύλο σας. Τα ψάθες, τα ταΐστρες παζλ, τα παιχνίδια φωλιάς και πολλά άλλα θα κρατήσουν τον σκύλο σας απασχολημένο και θα τον αποτρέψουν από το γάβγισμα.
  • Ασκηση: Ένας κουρασμένος σκύλος είναι ένας χαρούμενος σκύλος! Εάν ο σκύλος σας είναι ανήσυχος και καταστροφικός ή ενοχλητικός κατά τη διάρκεια της ημέρας, προσπαθήστε να τον κουράσετε πριν φύγετε. Ένα ωραίο τρέξιμο, μια μεγάλη βόλτα, ένα παιχνίδι έλξης ή μια περιπέτεια στο πάρκο μπορεί να είναι απαραίτητα για να βγάλετε λίγη ενέργεια πριν φύγετε από το σπίτι. Με αυτόν τον τρόπο, όταν φύγετε, θα είναι καλοί και θα νυστάζουν!

3. Σταματήστε το σκύλο σας να γαβγίζει με τους επαγγελματίες.

Εάν εξακολουθείτε να χάνετε πώς να σταματήσετε ένα σκυλί να γαβγίζει όταν μείνετε μόνοι, ίσως είναι καιρός να απευθυνθείτε σε έναν επαγγελματία εκπαιδευτή σκύλων. Ένας εκπαιδευτής σκύλων μπορεί να βοηθήσει τον σκύλο σας να ξεμάθει αρνητικές συμπεριφορές όπως το γάβγισμα για προσοχή ή το άγχος αποχωρισμού.

Ορισμένοι εκπαιδευτές σκύλων μπορεί να συστήσουν τη χρήση μιας συσκευής κατά του γαβγίσματος, όπως ένα δονούμενο κολάρο ή μια συσκευή που εκπέμπει έναν ήχο υψηλής έντασης (ακούγεται μόνο στον σκύλο) όταν γαβγίζει. Είναι απαραίτητο να συνεργαστείτε με έναν επαγγελματία όταν χρησιμοποιείτε συσκευές όπως ένα ηλεκτρονικό κολάρο για να βεβαιωθείτε ότι το χρησιμοποιείτε ανθρώπινα και αποτελεσματικά, ακόμα κι αν πρόκειται για ένα κολάρο που δεν χτυπάει.

Πώς να πνίξετε τον ήχο ενός σκύλου που γαβγίζει στο διαμέρισμα

Ο σκύλος σας πιθανότατα δεν θα σταματήσει να γαβγίζει κατά τη διάρκεια της νύχτας. Σκεφτείτε να κάνετε βήματα για να σβήσετε τον ήχο. Η προσθήκη μαλακών αντικειμένων όπως κουβέρτες και μαξιλάρια στο σπίτι σας μπορεί να βοηθήσει στην απορρόφηση του ήχου. Αν θέλετε να πάτε ένα βήμα παραπέρα, μπορείτε να επενδύσετε σε ειδικούς μπλοκαρίσματα για να μπουν κάτω από τις πόρτες σας, καθώς και ακουστικά πάνελ αφρού για τους τοίχους φιλικά προς τον ενοικιαστή. Δεν χρειάζεται επίσης να είναι θαμπό μαύρο – τώρα κυκλοφορούν σε διασκεδαστικά χρώματα και σχέδια για να συγκαλύψουν τις προσπάθειές σας για ηχομόνωση ως τέχνη!

Μπορείς να σε διώξουν επειδή γαβγίζει σκύλος;

Ίσως ο γείτονάς σας να έχει αφήσει ένα σημείωμα στην πόρτα σας, να σας έστειλε μήνυμα ή χειρότερα να σας ανέφερε στον ιδιοκτήτη σας. Ενώ εργάζεστε για την εκπαίδευση του σκύλου σας, κάντε επανορθώσεις με τους γείτονές σας. Μια γλυκιά απόλαυση, όπως μια δωροκάρτα για καφέ και ένα απολογητικό σημείωμα μπορεί να βοηθήσει πολύ τους συναδέλφους σας να καταλάβουν τι συμβαίνει και να τους ενημερώσουν ότι εργάζεστε πάνω σε αυτό!

Δυστυχώς, στα περισσότερα μέρη, εσείς μπορώ να εκδιωχθείτε εάν ο σκύλος σας γαβγίζει υπερβολικά. Ορισμένες πόλεις και πολιτείες καθορίζουν το χρονικό διάστημα που ο σκύλος σας γαβγίζει. Άλλοι απλώς το περιγράφουν σαν να φτάνει στο σημείο να είναι «ενόχληση». Αυτός είναι ένας άλλος λόγος για να επανορθώσετε με τους γείτονές σας, καθώς αυτοί θα μπορούσαν να είναι η διαφορά μεταξύ του να σας διώξουν από το διαμέρισμά σας και όχι.

Βρείτε ένα φιλικό προς τους σκύλους διαμέρισμα με αναζήτηση διαμερισμάτων

Εάν αισθάνεστε ότι ο σκύλος σας δεν κάνει τίποτα λάθος ή ίσως ο δυνατός γείτονάς σας είναι ο λόγος για το γάβγισμα, ίσως είναι καιρός να σκεφτείτε να μετακινηθείτε. Όταν ψωνίζετε διαμέρισμα, αναζητήστε μέρη με στιβαρούς τοίχους και σκεφτείτε μια γωνιακή μονάδα σε μια ήσυχη περιοχή που δεν περιβάλλεται από κίνηση ή γείτονες.

Μήπως ήρθε η ώρα να βρείτε ένα νέο μέρος για εσάς και τον γούνινο φίλο σας; Αναζήτηση Διαμερισμάτων μπορεί να σας βοηθήσει να εντοπίσετε κοινότητες διαμερισμάτων φιλικών προς τα κατοικίδια, όπου μπορείτε και οι δύο να αισθάνεστε σαν στο σπίτι σας. Ξεκινήστε να ψάχνετε για νέο διαμέρισμα σήμερα!

Bir cevap yazın