Σημασία, Ημερομηνία, Ιστορία, Τελετουργικό, Γλυκά, Μουχουράτ

7
Σημασία, Ημερομηνία, Ιστορία, Τελετουργικό, Γλυκά, Μουχουράτ

Η αναμονή τελείωσε για ένα από τα πιο πολυαναμενόμενα φεστιβάλ της Ινδίας, το Dussehra 2023, αφιερωμένο στη Maa Durga και την απόλυτη νίκη της επί του καθαρού κακού. Φέτος το φεστιβάλ θα γιορταστεί στις 5 Οκτωβρίου. Η λέξη Dussehra προέρχεται από την αρχαιότερη γλώσσα του κόσμου «Σανσκριτικά» που ονομάζεται επίσης Devbhasha, στην οποία το «Dasha» σημαίνει «Δέκα» και το «Hara» σημαίνει «ήττα». Επίσης, αυτή η ημέρα σηματοδοτεί τη νίκη του Λόρδου Ράμα επί του 10κέφαλου δαίμονα βασιλιά της Λάνκα.

Dussera Lord Ram

Dussehra 2023

Σημασία της Dussehra

Για κάθε θιασώτη της Maa Durga σε όλο τον κόσμο αυτό το φεστιβάλ, γνωστό και ως Vijayadashami, που γιορτάζεται τη δέκατη ημέρα του Navratri ή Shukla Paksha Dashmi, έχει μεγάλη σημασία. Η μεγάλη σημασία αυτού του ευοίωνου φεστιβάλ εννέα ημερών σηματοδοτεί τη νίκη του Λόρδου Ράμα επί του Ραβάνα, του βασιλιά των 10 κεφαλών του δαίμονα, και τη νίκη της θεάς Ντούργκα επί του δαίμονα Μαχιασούρα. Ο εορτασμός της Dussehra σηματοδοτεί επίσης το επερχόμενο φεστιβάλ φωτός που ονομάζεται Diwali, 20 ημέρες πριν.

Ημερομηνία

Σύμφωνα με το ινδουιστικό σεληνιακό ημερολόγιο, το ινδουιστικό φεστιβάλ Dussehra πέφτει τη 10η ημέρα του Navratri ή Shukla Paksha Dashmi. Για φέτος επιλέγεται η 5η Οκτωβρίου για να γιορτάσει αυτή την ιερή ημέρα και να σηματοδοτήσει το τέλος του Navratri και την έναρξη της αναμονής για το Diwali.

Ιστορία

Το φεστιβάλ Dussehra υποδηλώνει την απόλυτη επίτευξη του καλού έναντι του κακού με τις δύο σχετικές ιστορίες της Ινδουιστικής Μυθολογίας. Κάποιος μιλάει για τη νίκη της θεάς Durga επί της Mahishasura μετά από μια λυσσαλέα μάχη που διαρκεί εννέα ημέρες. Και το δεύτερο μιλάει για τη νίκη του Λόρδου Ράμα επί του 10κέφαλου βασιλιά των δαιμόνων, Ραβάνα, της Λάνκα.

Ώρα Puja για Dussehra

Σύμφωνα με τον Drikpanchang, «το puja muhurat πέφτει στις 5 Οκτωβρίου από τις 14:07 έως τις 14:54, ενώ το Durga Visarjan muhurat είναι από τις 6:16 π.μ. έως τις 8:37 π.μ.».

All Times of Dussehra 2023:

  • Από τις 14:07 έως τις 14:54 θα είναι ο Vijay Muhurat
  • Από τις 13:20 έως τις 15:41 θα είναι η ώρα Aparahna Puja.
  • Το Dashmi Tithi θα ξεκινήσει από τις 02:20 μ.μ. στις 04 Οκτωβρίου 2023
  • Το Dashmi Tithi θα τελειώσει στις 12:00 μ.μ. στις 5 Οκτωβρίου 2023
  • Από τις 10:51 μ.μ. στις 4 Οκτωβρίου 2023, η Shravana Nakshatra θα ξεκινήσει έως τις 21:15 της 05ης Οκτωβρίου 2023

Διαβάστε επίσης:

Dussehra 2022: Επιθυμίες για αποστολή στις Επαφές σας

Λίστα γλυκών για τον εορτασμό της καθαρής περίστασης της Dussehra

Μερικά από τα πιο νόστιμα μιθαΐ ή γλυκά που γιορτάζονται αυτή την ευοίωνη μέρα είναι:

Jalebi

Jalebi

Το Jalebi είναι ένα από τα πιο αγαπημένα mithai ή γλυκά στην Ινδία. Έχει λαχταριστή γεύση όταν είναι ζεστό και τραγανό και βουτηγμένο σε τσάσνι ή σιρόπι ζάχαρης. Μπορείτε να καταβροχθίσετε αυτό το γλυκό με ντάχι ή ραβδί για να βελτιώσετε τη γεύση.

Γκιουλάμπ Τζαμούν

Γκιουλάμπ Τζαμούν

Το αγαπημένο μου και το Mango του κόσμου των mithai είναι το Gulab Jamun. Κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί σε αυτό το γλυκό, το οποίο έχει επίσης θεϊκή γεύση όταν τρώγεται ζεστό, βουτηγμένο σε σιρόπι ζάχαρης. Αυτό το γλυκό είναι τόσο δυνατό που ακόμη και κάποιος που δεν του αρέσουν πολύ τα γλυκά δεν μπορεί να του αντισταθεί.

Ρασγκούλλα

Ρασγκούλλα

Ο εορτασμός οποιουδήποτε φεστιβάλ είναι ατελής χωρίς αυτό το κλασικό μπενγκάλι mithai ή γλυκό που ονομάζεται Rasgulla. Είναι μαλακά και σπογγώδη ενώ οι μπάλες λιώνουν μόλις μπει στο στόμα, βουτηγμένες σε σιρόπι λευκής ζάχαρης ή τσάσνι.

Ρασμαλάι

Ρασμαλάι

Μια παραδοσιακή κουζίνα της Βεγγάλης, το Rasmalai, είναι μια τρέλα μεταξύ των ανθρώπων. Όσον αφορά τον εορτασμό, το πρώτο όνομα που σκέφτεται κάθε άτομο, ανεξάρτητα από την ηλικία του, είναι το Rasmalai. Αυτό το γλυκό θα είναι διαθέσιμο σε όλη τη χώρα, ανεξάρτητα από τη γωνιά που θα εξερευνήσετε.

Bir cevap yazın