Πώς να δημιουργήσετε ένα ντουλάπι φυτικών φαρμάκων

10
Πώς να δημιουργήσετε ένα ντουλάπι φυτικών φαρμάκων

Η ευρύτερη οικογένειά μου αστειεύεται ότι έχω πάντα ένα παρασκεύασμα ή φίλτρο για καθημερινές παθήσεις (και μάλλον έχουν δίκιο!). Προφανώς όμως δεν είναι πραγματικά φίλτρα. Είναι απλά φυτικά και φυσικά φάρμακα που χρησιμοποιούσαν οι πρόγονοί μας για γενιές πριν καθιερωθεί η σύγχρονη ιατρική.

Μην με παρεξηγείτε, η σύγχρονη ιατρική είναι εξαιρετική για πράγματα όπως η διάγνωση ασθενειών, η χειρουργική επέμβαση, η ρύθμιση των οστών, κ.λπ. Αλλά πάντα προτιμώ να προσπαθώ να θεραπεύω δευτερεύοντα προβλήματα στο σπίτι, εφόσον είναι ασφαλές να το κάνω.

Γι’ αυτό διατηρώ το ντουλάπι με τα φυσικά μου φάρμακα εφοδιασμένο. Ποτέ δεν ξέρεις πότε μπορεί να εμφανιστεί ένα ήπιο πρόβλημα και μπορεί να είναι δύσκολο να βρεις βότανα ή παρασκευάσματα εκεί που ζεις σε σύντομο χρονικό διάστημα (ξέρω ότι είναι για μένα!).

Σε αυτόν τον οδηγό, θα σας δείξω ποια βότανα και φυσικές θεραπείες έχω στη διάθεσή μου και για ποιον σκοπό τα χρησιμοποιώ.

Γιατί να αποθηκεύσετε ένα ντουλάπι φυτικών φαρμάκων

Όπως ανέφερα, μου αρέσει να ασχολούμαι με μικρά ζητήματα στο σπίτι όταν είναι δυνατόν. Έχω γράψει πάρα πολλές συνταγές για μένα ή τα παιδιά μου που πραγματικά δεν χρειαζόμασταν. Έτσι, ζητώ καθοδήγηση από κατάλληλα εκπαιδευμένους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης, αλλά κάνω επίσης τη δική μου έρευνα και αναζητώ φυσικές θεραπείες όταν μπορώ.

Αλλά εδώ είναι το θέμα:

Εάν δεν έχω αυτό που χρειάζομαι για ένα πρόβλημα (όπως μια λοίμωξη στο αυτί) η μόνη επιλογή που έχω είναι να πάρω τη συνταγή ή να υποφέρω για λίγες μέρες (ενδεχομένως να αφήσω το πρόβλημα να χειροτερέψει) πριν φτάσουν τα βότανα ή άλλες φυσικές θεραπείες στο γραμματοκιβώτιό μου.

Έτσι, αποφάσισα να αρχίσω να κρατάω τα βότανα που χρειάζομαι, ώστε όταν και αν τα χρειαστώ, να είναι έτοιμα για μένα!

Πώς να αποθηκεύσετε το ντουλάπι φυτικών φαρμάκων σας

εξώφυλλο του ebook

Δημιούργησα αυτόν τον οδηγό για να σας βοηθήσω να δημιουργήσετε τις φυσικές σας θεραπείες που είναι πολύ πιθανό να χρειάζεστε και να χρησιμοποιείτε σε τακτική βάση.

Αφού καλύψετε αυτή τη βασική λίστα, μπορείτε να αρχίσετε να συμπεριλαμβάνετε άλλες θεραπείες που είναι πιο συγκεκριμένες για τις ανάγκες της οικογένειάς σας. Εναλλακτικά, μπορείτε να αλλάξετε τα διορθωτικά μέτρα όπως απαιτείται.

Χρησιμοποιήστε αυτόν τον οδηγό ως λίστα ελέγχου και λίστα αγορών για να εφοδιάσετε το σπίτι σας με θεραπείες για μικρές ασθένειες και τραυματισμούς που μπορούν να αντιμετωπιστούν στο σπίτι.

Αυτός ο οδηγός περιλαμβάνει βότανα, συμπληρώματα, σκευάσματα και άλλα πράγματα που διατηρώ στο ντουλάπι φυτικών φαρμάκων μου που ήταν χρήσιμα για εμένα και την οικογένειά μου. Αυτό που χρειάζεστε μπορεί να είναι διαφορετικό, αλλά αυτό θα είναι ένα καλό σημείο εκκίνησης για εσάς.

Bir cevap yazın