Πώς να βρείτε ή να παρακολουθείτε το χαμένο κινητό σας τηλέφωνο με τον αριθμό IMEI δωρεάν

5
Πώς να βρείτε ή να παρακολουθείτε το χαμένο κινητό σας τηλέφωνο με τον αριθμό IMEI δωρεάν

Το να χάσεις το τηλέφωνό σου είναι πραγματικό κακό. Είτε ξεφεύγει μέσα σε ένα πλήθος είτε εξαφανίζεται στο σπίτι, ανατρέπει τη μέρα σας.

Εάν χάσετε το τηλέφωνό σας, υπάρχει ένα κόλπο στο μανίκι σας, που είναι ο αριθμός Διεθνούς Ταυτότητας Κινητού Εξοπλισμού (IMEI). Είναι σαν τον μυστικό κωδικό για να πάρεις πίσω τον χαμένο σου φίλο.

Σκεφτείτε τον αριθμό IMEI ως έναν ειδικό 15ψήφιο κωδικό που μοιάζει με το μοναδικό αναγνωριστικό του τηλεφώνου σας. Βοηθά να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο δωρεάν στο διαδίκτυο, αν αποφασίσει να κάνει μια μικρή περιπέτεια χωρίς εσάς.

Πώς να βρείτε ή να παρακολουθείτε το χαμένο κινητό σας τηλέφωνο

Πώς να παρακολουθείτε το χαμένο σας τηλέφωνο με έναν αριθμό IMEI δωρεάν;

Χρησιμοποιήστε το IMEI Tracker από το iStaunch

Το iStaunch μπορεί να σας βοηθήσει να βρείτε το χαμένο σας τηλέφωνο χρησιμοποιώντας τον αριθμό IMEI. Απλώς πληκτρολογήστε το IMEI και μπορεί να χυθούν τα φασόλια στο σημείο που εμφανίστηκε για τελευταία φορά το τηλέφωνό σας. Αλλά, καλή προειδοποίηση, δεν είναι σίγουρο. Εξαρτάται από το αν το τηλέφωνό σας θέλει να συνεργαστεί και δεν έχει υποστεί ψηφιακή μεταμόρφωση από τον κλέφτη.

Λάβετε βοήθεια από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας

Εάν χαθεί το τηλέφωνό σας, καλέστε αμέσως την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας. Πείτε τους για την πράξη εξαφάνισης και αφήστε τον αριθμό IMEI σας. Θα κλειδώσουν τη συσκευή, κρατώντας την μακριά από λάθος χέρια. Ορισμένες εταιρείες κινητής τηλεφωνίας μπορεί ακόμη και να έχουν έναν τρόπο να σας υποδείξουν στο περιπλανώμενο τηλέφωνό σας, εάν είναι ακόμα ανοιχτό.

Υποβολή καταγγελίας στην Αστυνομία

Εάν το τηλέφωνό σας σαρωθεί ή χαθεί με πρόχειρο τρόπο, αναφέρετε το στην αστυνομία. Δώστε τους τον αριθμό IMEI σας και διαγράψτε τα στοιχεία. Πες τους πού χάθηκε. Η αστυνομία έχει τα τεχνάσματα στα μανίκια της για να σας βοηθήσει να το εντοπίσετε και να σας το φέρει πίσω.

Επικοινωνήστε με τον κατασκευαστή του τηλεφώνου

Εάν το τηλέφωνό σας εξαφανιστεί, φωνάξτε τον κατασκευαστή. Μπορεί να έχουν κάποια κόλπα στο μανίκι τους, ειδικά αν το τηλέφωνό σας έχει τις δικές του δυνατότητες παρακολούθησης. Θα μπορούσαν να σας βοηθήσουν να μετατρέψετε το χαμένο έπος του τηλεφώνου σας σε ιστορία επιτυχίας.

Διαβάστε επίσης:

7 σημαντικά ζητήματα που αντιμετωπίζουν οι χρήστες της σειράς iPhone 15 αυτή τη στιγμή

Συμβουλές για να προετοιμαστείτε εκ των προτέρων

  • Σημειώστε το IMEI του τηλεφώνου σας σε ασφαλές μέρος. Είναι σωτήριο όταν αναφέρετε ένα χαμένο τηλέφωνο στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας σας και στο νόμο.
  • Πριν εξαφανιστεί το τηλέφωνό σας, ενεργοποιήστε την παρακολούθηση. Οι χρήστες της Apple επιλέγουν “Εύρεση του iPhone μου”, οι χρήστες Android επιλέγουν “Εύρεση της συσκευής μου”. Είναι σαν ένα σούπερ ήρωα power-up για το τηλέφωνό σας.
  • Ασφαλίστε τους λογαριασμούς σας: ενεργοποιήστε τον έλεγχο ταυτότητας δύο παραγόντων (2FA). Είναι μια επιπλέον κλειδαριά για την ψηφιακή σας ασφάλεια.
  • Παρακολουθήστε τα χρήματά σας και τα διαδικτυακά σποτ για οτιδήποτε περίεργο. Εάν το χαμένο σας τηλέφωνο είχε σημαντικά πράγματα, κλειδώστε τους λογαριασμούς σας και αλλάξτε τους κωδικούς πρόσβασης.

Bir cevap yazın