Πώς να αντιμετωπίσετε έναν γείτονα που καπνίζει

13
Πώς να αντιμετωπίσετε έναν γείτονα που καπνίζει

Τι είναι αυτή η μυρωδιά? Οι γείτονες καπνίζουν μέσα… πάλι. Κάθε φορά, η μυρωδιά επιπλέει μέσα από τους αεραγωγούς και τα ανοιχτά παράθυρά σας. Η μυρωδιά είναι κακή στην καλύτερη περίπτωση, αλλά δυνητικά ανθυγιεινή στη χειρότερη.

Με τους γείτονές σας να καπνίζουν σε ένα διαμέρισμα μη καπνιστών, δεν μπορείτε παρά να αναρωτιέστε: Τι μπορώ να κάνω; Διαβάστε παρακάτω για να μάθετε γιατί είναι σημαντικό να αντιμετωπίζετε, πώς να μιλάτε με τους γείτονές σας και πώς να το αναφέρετε στην κοινότητα του διαμερίσματός σας, εάν χρειάζεται.

Οι γείτονές μου με σκοτώνουν το κάπνισμα!

Αν και αυτό μπορεί να ακούγεται υπερβολή, δεν είναι απαραίτητα αναληθές. Η έκθεση στο παθητικό κάπνισμα μπορεί να είναι επικίνδυνη. Σύμφωνα με την American Lung Association, το παθητικό κάπνισμα περιέχει εκατοντάδες χημικές ουσίες που είναι γνωστό ότι είναι τοξικές ή καρκινογόνες. Επιπλέον, το παθητικό κάπνισμα προκαλεί περίπου 7.330 θανάτους από καρκίνο του πνεύμονα και 33.950 θανάτους από καρδιακές παθήσεις ετησίως. Το παθητικό κάπνισμα επηρεάζει παιδιά, ενήλικες, ακόμη και κατοικίδια.

Εκτός από τις επιπτώσεις στην υγεία, η μυρωδιά του καπνού στο διαμέρισμά σας μπορεί να είναι απογοητευτική. Τα ρούχα σας και άλλα αντικείμενα, όπως τα έπιπλα, μπορούν να κρατήσουν τη μυρωδιά για μεγάλο χρονικό διάστημα. Εάν είναι αρκετά κακό, η μυρωδιά του καπνού θα μπορούσε να επηρεάσει την εγγύηση ασφαλείας σας, επειδή η μονάδα σας μπορεί να μυρίσει όταν έρθει η ώρα να απομακρυνθείτε.

Βήματα για την αντιμετώπιση του καπνίσματος από τους γείτονες

Όταν έχετε βαρεθεί να αντιμετωπίζετε τους γείτονές σας που καπνίζουν, τι πρέπει να κάνετε; Αυτά τα βήματα μπορούν να σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα.

1. Ελέγξτε τους κανόνες του συγκροτήματος διαμερισμάτων.

Πριν απευθυνθείτε απευθείας στους γείτονές σας ή αναφέρετε το πρόβλημα στην εταιρεία διαχείρισης διαμερισμάτων σας, ελέγξτε τους περίπλοκους κανόνες. Υπάρχουν καθορισμένοι χώροι καπνίσματος που μυρίζετε; Επιτρέπεται το κάπνισμα σε ορισμένες μονάδες; Αυτές οι πληροφορίες είναι πιθανώς στη γραφική εργασία σας για μετακόμιση.

2. Μιλήστε με τους γείτονές σας.

Εάν διαπιστώσετε ότι οι γείτονές σας καπνίζουν εκεί που δεν πρέπει, μιλώντας τους απευθείας θα μπορούσε να είναι ένας αποτελεσματικός τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος. Μείνετε ευγενικοί και όχι κατηγορητικοί. Απλώς εξηγήστε ότι το κάπνισμα σας επηρεάζει και ζητήστε να χρησιμοποιήσουν έναν από τους καθορισμένους χώρους. Είναι σημαντικό να διατηρείτε τον τόνο σας φιλικό και εξυπηρετικό. Υπάρχει πιθανότητα να μην συνειδητοποιήσουν ότι το κάπνισμά τους επηρεάζει οποιονδήποτε άλλον.

Εάν έχετε βίωσε σύγκρουση με αυτόν τον γείτονα στο παρελθόν, θα μπορούσαν να γίνουν αντίποινα, ειδικά αν καταλήξεις να το αναφέρεις στο συγκρότημα διαμερισμάτων. Χρησιμοποιήστε την καλύτερη κρίση σας για να αποφασίσετε εάν θα δεχτούν την κριτική καλά ή αν θα προκαλούσε περαιτέρω προβλήματα.

2. Μιλήστε με το συγκρότημα διαμερισμάτων αυτοπροσώπως.

Μπορεί να μην αισθάνεστε άνετα να μιλήσετε απευθείας με τους γείτονές σας, και αυτό είναι εντάξει. Υπάρχει επίσης περίπτωση η συζήτηση μαζί τους να μην αλλάξει τίποτα. Θα ήταν καλύτερο να πάτε κατευθείαν στο συγκρότημα διαμερισμάτων σας για να υποβάλετε μια καταγγελία.

Όταν προσεγγίζετε το συγκρότημα διαμερισμάτων σας, είναι σημαντικό για άλλη μια φορά να διατηρείτε τις δηλώσεις σας αντικειμενικές και βασισμένες σε γεγονότα. Ενημερώστε το συγκρότημα διαμερισμάτων πώς σας επηρεάζει ο καπνός. Πιθανότατα, θα αναλάβουν δράση επειδή το κάπνισμα σε εσωτερικούς χώρους αποτελεί κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια για τους ανθρώπους και τις περιουσίες.

3. Υποβάλετε το παράπονό σας γραπτώς.

Υποβάλετε και εγγράφως το παράπονό σας στο συγκρότημα διαμερισμάτων. Στείλτε ένα επακόλουθο email συνοψίζοντας τη συνομιλία, συμπεριλαμβανομένων τυχόν επόμενων βημάτων ή ενεργειών που υποσχέθηκαν. Η ύπαρξη ενός χάρτινου ίχνους θα σας βοηθήσει να θεωρήσετε το συγκρότημα υπεύθυνο όταν παρακολουθείτε, εάν είναι απαραίτητο.

4. Μπορείτε να καλέσετε την αστυνομία για γείτονες που καπνίζουν τσιγάρα;

Εάν δεν μένετε σε διαμερίσματα που επιτρέπουν το κάπνισμα, αλλά οι γείτονές σας καπνίζουν σε εσωτερικούς χώρους ούτως ή άλλως, μπορεί να είναι αναστατωμένο. Ωστόσο, η κλήση της αστυνομίας δεν είναι η καλύτερη επιλογή. Η αστυνομία πιθανότατα δεν θα επιβάλει τους κανόνες του συγκροτήματος διαμερισμάτων σας για λογαριασμό της. Επιτρέψτε στην ομάδα διαχείρισης της κοινότητας του διαμερίσματός σας να αντιμετωπίσει το πρόβλημα.

5. Εάν το πρόβλημα παραμένει, διατηρήστε επαφή με την κοινότητα του διαμερίσματός σας.

Μπορεί να είναι επιβαρυντικό αν δεν αλλάξει τίποτα. Μπορεί να αισθάνεστε αναστατωμένος με τους γείτονές σου και το συγκρότημα διαμερισμάτων σας επίσης.

Συνεχίστε με την ομάδα του συγκροτήματος διαμερισμάτων σας και προωθήστε το στη διαχείριση, εάν χρειαστεί. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό εάν έχουν υποσχεθεί να προβούν σε ορισμένες ενέργειες και δεν το έχουν κάνει. Μερικές φορές είναι πολύ απασχολημένοι και μπορεί να έχουν ξεχάσει ή απλά να χρειάζονται ένα άλλο σπινθηροβόλο.

6. Σκεφτείτε να μετακινηθείτε.

Μπορεί να χρειαστεί να μετακινηθείτε εάν ο γείτονάς σας συνεχίζει να καπνίζει σε εσωτερικούς χώρους και το συγκρότημα διαμερισμάτων σας δεν βοηθά ή δεν τηρεί τις υποσχέσεις του.

Εάν σας αρέσει ο τόπος διαμονής σας, μπορείτε να ζητήσετε να αλλάξετε μονάδες στο συγκρότημα σας, ώστε να ξεφύγετε από τους προβληματικούς γείτονες. Εναλλακτικά, το συγκρότημα διαμερισμάτων σας μπορεί να σας επιτρέψει να διακόψετε τη μίσθωση χωρίς κυρώσεις και να μετακομίσετε πλήρως. Αν και μπορεί να φαίνεται ακραίο, η υγεία και η άνεσή σας είναι σημαντικό να δώσετε προτεραιότητα!

Βρείτε ένα νέο διαμέρισμα χωρίς καπνό με Αναζήτηση Διαμερισμάτων.

Μερικές φορές, οι συγκρούσεις με τους γείτονες απλά δεν μπορούν να λυθούν. Εάν μια κίνηση είναι στον ορίζοντα, επισκεφθείτε Αναζήτηση Διαμερισμάτων για να βρείτε το νέο σας σπίτι. Εξερευνήστε νέες κοινότητες διαμερισμάτων που πληρούν τις απαιτήσεις προϋπολογισμού, μεγέθους και ανέσεων με τον προηγμένο αλγόριθμο του ApartmentSearch. Βρείτε το νέο σας διαμέρισμα σήμερα!

Bir cevap yazın