Οι NRI μπορούν τώρα να αρχειοθετήσουν τη φόρμα 10F στο Διαδίκτυο χωρίς PAN

8
Οι NRI μπορούν τώρα να αρχειοθετήσουν τη φόρμα 10F στο Διαδίκτυο χωρίς PAN

Ας υποθέσουμε ότι ζείτε στο εξωτερικό χωρίς μόνιμο αριθμό λογαριασμού (PAN), καλά νέα! Τώρα μπορείτε εύκολα να υποβάλετε το Έντυπο 10F στο διαδίκτυο, μαζί με το πιστοποιητικό φορολογικής κατοικίας σας, για να απολαύσετε τα προνόμια μιας φορολογικής σύμβασης. Το Κεντρικό Συμβούλιο Άμεσων Φόρων έχει απλοποιήσει τους μη κατοίκους χωρίς PAN. Απλώς μεταβείτε στην πύλη φόρου εισοδήματος, υποβάλετε ηλεκτρονικά το Έντυπο 10F και δημιουργήστε έναν λογαριασμό χωρίς να χρειάζεστε PAN. Πανεύκολο!

Οι NRI μπορούν να υποβάλουν φόρμα 10F στο Διαδίκτυο χωρίς PAN

Τα NRI δεν απαιτούν το PAN για να αρχειοθετήσουν τη φόρμα 10F

Εδώ είναι η σέσουλα: στην καρτέλα εγγραφής της πύλης φόρου εισοδήματος, υπάρχει μια ολοκαίνουργια επιλογή για άτομα που είναι «Μη κάτοικοι που δεν κατέχουν και δεν απαιτείται να έχουν PAN». Δεν υπάρχει μεγάλη ανακοίνωση, αλλά είναι εκεί! Για να εγγραφείτε, απλώς περάστε από ένα βήμα κωδικού πρόσβασης μίας χρήσης και προσθέστε τα φασόλια στα στοιχεία σας και σε αυτά τα βασικά άτομα στην Ινδία. Πανεύκολο!

Τώρα, μπορείτε να αναπνεύσετε λίγο πιο εύκολα καθώς η ηλεκτρονική υποβολή της φόρμας 10F έγινε απαραίτητη από την 1η Οκτωβρίου. Θυμηθείτε, θα χρειαστείτε ένα PAN για τον διαδικτυακό χορό εγγραφής. Τον Ιούλιο του 2022, το CBDT είπε για πρώτη φορά ότι πρέπει να υποβάλετε ηλεκτρονικό αρχείο με το Έντυπο 10F, αλλά η προθεσμία άλλαξε, μεταβαίνοντας στην 1η Απριλίου 2023. Αυτή η επέκταση βοήθησε ειδικά τους μη κατοίκους χωρίς PAN. Τώρα, η τελική ευθεία δίνει λίγο περισσότερο χρόνο, ωθώντας την προθεσμία έως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Τι λένε οι ειδικοί;

«Αυτή η χαλάρωση της απόκτησης PAN στην Ινδία για τη δημιουργία της πύλης εισοδήματος για τη φορολογία εισοδήματος έχει σημαντική σημασία για πολλούς μη κατοίκους που έχουν αρνηθεί να αποκτήσουν ινδικό PAN λόγω της απουσίας οποιουδήποτε φορολογητέου εισοδήματος εντός της δικαιοδοσίας της Ινδίας, επιτρέποντας έτσι σε μη κατοίκους να εκπληρώσουν την υποχρέωσή τους για συμμόρφωση να αποκτήσουν το Έντυπο 10F χωρίς την προϋπόθεση PAN», ανέφερε ο Sandeep Jhunjhunwala, φορολογικός συνεργάτης M&A, Nangia Andersen.

Διαβάστε επίσης:

Η 14η Δεκεμβρίου είναι η νέα προθεσμία για δωρεάν ενημέρωση Aadhaar. Δείτε πώς να το κάνετε

«Αυτή η απαίτηση έχει δημιουργήσει ένα εμπόδιο για τους μη κατοίκους που επιθυμούν να διεκδικήσουν τα οφέλη από τις συνθήκες αποφυγής διπλής φορολογίας. Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι εξακολουθούν να υπάρχουν ορισμένοι τομείς στους οποίους απαιτείται σαφήνεια, όπως η απαίτηση υποβολής της φορολογικής δήλωσης από αυτούς τους μη κατοίκους φορολογούμενους σε περίπτωση που επωφεληθεί κάποιο όφελος από τη συνθήκη και εάν μια τέτοια φορολογική δήλωση μπορεί να υποβληθεί με στοιχεία σύνδεσης ή θα εξακολουθεί να απαιτείται το PAN», δήλωσε ο Yeeshu Sehgal, Επικεφαλής Φορολογικής Αγοράς, AKM Global.

Bir cevap yazın