Οι μεγάλες τράπεζες έχουν αναθεωρήσει τα επιτόκια FD, έλεγχος για Axis Bank, IDBI Bank, Kotak Mahindra Bank

7
Οι μεγάλες τράπεζες έχουν αναθεωρήσει τα επιτόκια FD, έλεγχος για Axis Bank, IDBI Bank, Kotak Mahindra Bank

Οι καταθέσεις πάγιων είναι τα πιο ήρεμα επενδυτικά σχήματα, τα οποία είναι αξιόπιστα και χαμηλού κινδύνου. Φανταστείτε τα ως ένα κουκούλι σταθερού επιτοκίου για τα χρήματά σας, που υπόσχεται σταθερότητα σε μια καθορισμένη περίοδο. Ορισμένα FD, ειδικά αυτά με 5ετή ή μεγαλύτερη διάρκεια, συνοδεύονται ακόμη και με ένα μπόνους: μπορούν να σας εξοικονομήσουν κάποιους φόρους. Οι τράπεζες αναθεώρησαν τακτικά τα επιτόκια του FD, οπότε όταν ανανεώνετε ή προσθέτετε μια νέα κατάθεση, αντιμετωπίζετε το κύμα αυτών των αλλαγών. Αλλά μην φοβάστε, οι υπάρχουσες καταθέσεις σας συνεχίζουν να αυλακώνονται στον ρυθμό του αρχικού συμβολαίου επιτοκίου. Ομαλή, σωστά;

Οι μεγάλες τράπεζες έχουν αναθεωρήσει τα επιτόκια FD

Πάγιες Καταθέσεις- Τα Καλύτερα Επενδυτικά Προϊόντα

Το 2023, οι τραπεζικές σταθερές καταθέσεις τραβούν τα βλέμματα με τα επιτόκια να ξεπερνούν το 7 τοις εκατό για τους τακτικούς πελάτες. Τα καλά νέα? Τα επιτόκια σταμάτησαν να ανεβαίνουν επειδή η Reserve Bank of India πάτησε το κουμπί παύσης στις αυξήσεις επιτοκίων repo. Αυτό το διάλειμμα ήρθε τον Απρίλιο του τρέχοντος έτους, τερματίζοντας έναν κύκλο έξι συνεχόμενων αυξήσεων επιτοκίων που πρόσθεσαν έως και 250 μονάδες βάσης από τον Μάιο του 2022.

Ελέγξτε τα αναθεωρημένα επιτόκια FD της Axis Bank, IDBI Bank και Kotak Mahindra Bank:

Axis Bank

Τα επιτόκια στις προθεσμιακές καταθέσεις της Axis Bank αναμορφώθηκαν, ξεκινώντας από τις 18 Σεπτεμβρίου. Για τους κανονικούς ανθρώπους, τα επιτόκια κυμαίνονται τώρα μεταξύ 3 τοις εκατό και 7,10 τοις εκατό, ενώ οι ηλικιωμένοι απολαμβάνουν ένα εύρος από 3 τοις εκατό έως 7,75 τοις εκατό, σύμφωνα με τις πληροφορίες στο επίσημη ιστοσελίδα της τράπεζας.

Τράπεζα IDBI

Η IDBI Bank ταρακούνησε τα πράγματα με τα επιτόκια προθεσμιακών καταθέσεων της και ισχύει από τις 15 Σεπτεμβρίου. Για τους τακτικούς πελάτες, τα επιτόκια κυμαίνονται τώρα από 3 τοις εκατό έως 6,8 τοις εκατό στις Καταθέσεις Σταθερής λήξης σε επτά ημέρες έως πέντε χρόνια. Εάν κοιτάζετε ένα παρόμοιο χρονικό πλαίσιο αλλά θέλετε λίγο περισσότερο, υπάρχει μια άλλη επιλογή με ποσοστά που κυμαίνονται από 3,5 τοις εκατό έως 7,3 τοις εκατό. Ελέγξτε την επίσημη πύλη τους για όλες τις λεπτομέρειες!

Διαβάστε επίσης:

Η HDFC Bank αναθεώρησε τα επιτόκια FD σε διάφορες θητείες, ελέγξτε τη νέα λίστα εδώ

Kotak Mahindra Bank

Η Kotak Mahindra Bank αύξησε τους τόκους των Καταθέσεων Σταθερών (FD) τον Σεπτέμβριο. Για τακτικούς πελάτες, τα επιτόκια κυμαίνονται τώρα από 2,75 τοις εκατό σε 7,25 τοις εκατό σε FD που ωριμάζουν σε επτά ημέρες σε δέκα χρόνια. Εάν είστε ηλικιωμένος πολίτης, τα ποσοστά σας κυμαίνονται από 3,25 τοις εκατό έως 7,75 τοις εκατό. Και για να ξέρετε, αυτές οι νέες τιμές ξεκίνησαν από τις 13 Σεπτεμβρίου.

Bir cevap yazın