Οι λογαριασμοί είναι τώρα στον κυβερνήτη. Τι υπάρχει στο γραφείο του; – Ένωση Αξιωματικών Ειρήνης της Καλιφόρνια

3
Οι λογαριασμοί είναι τώρα στον κυβερνήτη.  Τι υπάρχει στο γραφείο του;  – Ένωση Αξιωματικών Ειρήνης της Καλιφόρνια

Από: Shaun Rundle, Εκτελεστικός Διευθυντής.

Το νομοθετικό σώμα είχε αυστηρή προθεσμία την 31η Αυγούστουαγ, για να στείλει όλους τους λογαριασμούς στον κυβερνήτη Newsom. Ο περιφερειάρχης έχει πλέον προθεσμία μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίουου να υπογράψει ή να ασκήσει βέτο σε κάθε μέτρο. Μεταξύ των νομοθετικών πράξεων σχετικά με αυτό το γραφείο που περιμένουν δράση, είναι νομοσχέδια που καλύπτουν τη δραστηριότητα ομάδων μίσους αξιωματικών, την υπηκοότητα αξιωματικού ειρήνης, την κλοπή καταλύτη και άλλα.

Το επάγγελμα της δημόσιας ασφάλειας υπήρξε επίσης μάρτυρας, ωστόσο, ορισμένων νομοθετικών κερδών το 2022 με τη θανάτωση λογαριασμών προτού προλάβουν να φτάσουν στον κυβερνήτη. Μέσα από ακούραστες προσπάθειες του CPOA και των ομάδων συνηγορίας των εταίρων μας, οι νομοθέτες επηρεάστηκαν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Οι πρόσφατοι τίτλοι υπαγορεύουν επίσης καλή και κακή πολιτική.

Λόγω των παραπάνω περιστάσεων, τα παρακάτω νομοσχέδια απέτυχαν να περάσουν την 31η Αυγούστουαγ προθεσμία για να πάει στον κυβερνήτη Newsom.

  • AB 937 (επιβολή της μετανάστευσης/επικοινωνίες)
  • ΑΒ 1608 (χωρισμός σερίφη και ιατροδικαστή)
  • ΑΒ 1713 (επιτρέποντας στους ποδηλάτες να υποχωρήσουν στα σήματα στάσης)
  • SB 262 (0$/επιστροφή εγγύησης)
  • SB 300 (καταργεί τη δολοφονία σε κακούργημα για καταδίκες για φόνο πρώτου βαθμού, αλλά δεν ήταν ο πραγματικός δολοφόνος)

Από τη νομοθεσία που πέρασε από τη Γερουσία και τη Συνέλευση, αυτά τα νομοσχέδια έχουν σταλεί σε αυτόν για υπογραφή ή βέτο.

AB 655

Θα απαιτούσε η διερεύνηση ιστορικού να περιλαμβάνει έρευνα για το εάν ένας υποψήφιος για συγκεκριμένες θέσεις αξιωματικού ειρήνης έχει συμμετάσχει ως μέλος σε ομάδα μίσους, συμμετοχή σε οποιαδήποτε δραστηριότητα ομάδας μίσους ή υπεράσπιση δημόσιας έκφρασης μίσους, όπως ορίζεται και όπως ορίζονται αυτοί οι όροι .

ΑΒ 1613

Επεκτείνει την εδαφική δικαιοδοσία στην οποία ο Γενικός Εισαγγελέας μπορεί να διώξει συγκεκριμένα αδικήματα κλοπής και συναφή αδικήματα που συνδέονται μεταξύ τους κατά τη διάπραξή τους με τα υποκείμενα αδικήματα κλοπής.

AB 2000

Επεκτείνει την έκθεση εγκλημάτων μηχανοκίνητων οχημάτων διαγωνισμού ταχύτητας και ταχύτητας σε αυτοκινητόδρομους για να συμπεριλάβει περιστατικά σε χώρους στάθμευσης.

ΑΒ 2537

Απαιτεί από το DOJ, σε συνδυασμό με το DMV και το POST, να αναπτύξει και να δημιουργήσει ένα βίντεο που να δείχνει τη σωστή συμπεριφορά από έναν αξιωματικό ειρήνης και ένα άτομο κατά τη διάρκεια μιας διακοπής κυκλοφορίας.

SB 1044

Περιγράφει περιπτώσεις όπου ο εργοδότης των πρώτων ανταποκριτών δεν μπορεί να αντεπιτεθεί ή να απειλήσει με αρνητικές ενέργειες κατά του προσωπικού που αρνείται να παρουσιαστεί ή που εγκαταλείπει έναν χώρο εργασίας όταν αισθάνεται ανασφαλής.

SB 1087

Ορίζει απαιτήσεις για την παρακολούθηση μεθόδων πληρωμής, πώλησης και μεταφοράς καταλυτικού μετατροπέα.

Ενώ τα νομοσχέδια περιμένουν τη δράση του κυβερνήτη, η ικανότητα της CPOA και άλλων οργανισμών επιβολής του νόμου να ασκούν πιέσεις γίνεται λιγότερο ορατή. Πρέπει να υποβάλουμε την άποψή μας στο νομοθετικό επιτελείο του κυβερνήτη γιατί κάθε νομοσχέδιο πρέπει να υπογράφεται ή να ασκείται βέτο.

Bir cevap yazın