Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν, ο Κιμ Λονγκ απαλλάχθηκε

7
Οι κατηγορίες απορρίφθηκαν, ο Κιμ Λονγκ απαλλάχθηκε

Καμία νέα δίκη καθώς οι κατηγορίες απορρίφθηκαν, ο Kim Long αθωώθηκε

Η υπόθεση της Λονγκ απορρίφθηκε αφού πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή για έναν φόνο που δεν διέπραξε

Riverside, 22 Απριλίου 2022 – Η πολυετής δικαστική διαμάχη της Κίμπερλι Λονγκ έληξε σήμερα όταν η υπόθεσή της απορρίφθηκε αφού η Εισαγγελία του Ρίβερσαϊντ επέλεξε να μην ασκήσει εκ νέου δίωξη. Η Λονγκ πέρασε επτά χρόνια στη φυλακή πριν ανατραπεί η καταδίκη της. Στη συνέχεια πέρασε τέσσερα χρόνια με εγγύηση, ενώ η υπόθεσή της περνούσε από τη διαδικασία έφεσης, η οποία ολοκληρώθηκε τον Νοέμβριο του περασμένου έτους με ομόφωνη απόφαση από το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια να επικυρώσει την ανατροπή της καταδίκης της. Η απόφαση του Εισαγγελέα να μην ξαναδικάσει τον Λονγκ θέτει τέλος σε αυτό το νομικό έπος. Αυτή ήταν σαφώς μια έντονη περίοδος στη ζωή της Λονγκ και η διαδικασία προσφυγής μπορεί να διαρκέσει λίγο, παρόμοια άτομα στην κατάστασή της προσπαθούν ό,τι μπορούν να φύγουν με εγγύηση, ώστε και αυτοί να προετοιμαστούν για τις επερχόμενες δίκες, ωστόσο, δεν έχουν διατίθενται κεφάλαια για να το κάνουν, γι’ αυτό είναι τυχερό που αρέσει στις επιχειρήσεις https://www.thebailboys.com/ καθώς και άλλα είναι διαθέσιμα σε όσους έχουν ανάγκη σε μια κρίσιμη στιγμή της ζωής τους. Υπήρχε ελπίδα για τον Long, η οποία μπορεί να εφαρμοστεί αισιόδοξα σε άλλους.

Τον περασμένο Νοέμβριο, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια απέρριψε την καταδίκη της Kimberly Long για τη δολοφονία, αποφασίζοντας ότι αν η κριτική επιτροπή είχε ακούσει νέα στοιχεία που αναπτύχθηκαν από το California Innocence Project, συμπεριλαμβανομένης της ανάλυσης του νέου χρόνου θανάτου, η κριτική επιτροπή δεν θα την είχε καταδικάσει. Στην απόφασή του, το Δικαστήριο έγραψε: «Η [trial] δικαστήριο έκρινε ότι η μαρτυρία πραγματογνωμοσύνης υπολογίζει τον χρόνο θανάτου πριν [Kim] Η άφιξη στο σπίτι «θα μπορούσε εύλογα να δημιουργήσει μια εύλογη αμφιβολία στο μυαλό των ενόρκων» και «θα μπορούσε να αποβεί μοιραία για την υπόθεση του People». Εφαρμόζοντας την ανεξάρτητη κρίση μας, συμφωνούμε».

Η Kim αφέθηκε ελεύθερη το 2016 αφού ο δικαστής της, ο δικαστής του ανώτατου δικαστηρίου του Riverside, Magers, αντέστρεψε την καταδίκη της, θεωρώντας ότι το αποτέλεσμα της δίκης θα ήταν διαφορετικό αν η κριτική επιτροπή είχε ακούσει από έναν ειδικό σε περιόδους θανάτου για το πότε το θύμα, ο ζωντανός φίλος της Kim, πέθανε. Ο Κιμ αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση εκείνη τη χρονιά παρά την έφεση του εισαγγελέα της κομητείας Ρίβερσαϊντ. Το Εφετείο ανέτρεψε το Ανώτατο Δικαστήριο. Στη συνέχεια, το Ανώτατο Δικαστήριο της Καλιφόρνια ανέτρεψε το Εφετείο, στέλνοντας την υπόθεση πίσω στην αρχή της διαδικασίας.

«Είμαι ευγνώμων στο Γραφείο του Εισαγγελέα του Ρίβερσαιντ που πήρε την απόφαση να μην ασκήσει εκ νέου δίωξη», είπε ο Τζάστιν Μπρουκς, Διευθυντής του Προγράμματος Αθωότητας της Καλιφόρνια και Καθηγητής Νομικής στη Νομική Σχολή Δυτικής Καλιφόρνιας στο Σαν Ντιέγκο. «Λαμβάνοντας υπόψη τα στοιχεία σε αυτή την υπόθεση, ήταν η σωστή απόφαση».

Παρά τον πολυετή δικαστικό αγώνα, η Kim εργάζεται επικερδώς και απολαμβάνει την ελευθερία της στο μέγιστο των δυνατοτήτων της από την απελευθέρωσή της.

«Είμαι τόσο χαρούμενη που μπορώ τώρα να αφήσω πίσω μου αυτή την υπόθεση και να συνεχίσω τη ζωή μου», είπε η Κίμπερλι Λονγκ. «Κρεμόταν πάνω από το κεφάλι μου για τόσο καιρό, αλλά τώρα κοιτάζω μόνο το μέλλον».

Σχετικά με το California Innocence Project

Το California Innocence Project είναι ένα κλινικό πρόγραμμα της Δυτικής Σχολής Νομικής της Καλιφόρνια που είναι αφιερωμένο στην απελευθέρωση άδικα καταδικασμένων κρατουμένων και παρέχει μια εξαιρετική εκπαιδευτική εμπειρία για φοιτητές που είναι εγγεγραμμένοι στην κλινική. Το California Innocence Project δέχεται περίπου 1.500 αξιώσεις από κρατούμενους κάθε χρόνο και έχει απελευθερώσει 35 άδικα καταδικασμένους πελάτες από την έναρξή του. Διαβάστε περισσότερα στο: https://CaliforniaInnocenceProject.org

Bir cevap yazın