Μετατρέπει την κοινή συμβουλή για νέους καθολικούς

1
Μετατρέπει την κοινή συμβουλή για νέους καθολικούς

Το να γίνεις καθολικός είναι σίγουρα συναρπαστικό, αλλά το ταξίδι δεν τελειώνει όταν κάποιος μπαίνει στην Εκκλησία. από πολλές απόψεις, τότε αρχίζει η πραγματική περιπέτεια!

Ρωτήσαμε μερικά από τα «βετεράνα» προσηλυτισμένα μέλη μας σχετικά με τις συμβουλές τους για νέους Καθολικούς που εξακολουθούν να διασχίζουν τον πρώτο χρόνο τους στην Εκκλησία. Να τι είπαν κάποιοι από αυτούς:

*****

«Θα έχετε ακόμα στιγμές ξέφρενου και προτεσταντικές αντιδράσεις σπασμωδικού γονάτου. Χαλαρώστε. Το Άγιο Πνεύμα σε έχει πάρει. Και γενικά βρίσκετε καθολική συντροφιά μέσω ομάδων διακονίας και υπηρεσιών. Οι Καθολικοί είναι αυτοί που κάνουν πρώτα και οι ομιλητές μετά. Ίσως χρειαστεί να αναλάβετε περισσότερες πρωτοβουλίες από ό,τι έχετε συνηθίσει. Μη φοβάστε να εξερευνήσετε τον πλούτο της λατρευτικής προσευχής της Εκκλησίας για να πάτε βαθιά με την Αγία Τριάδα. Η Μαρία και οι Άγιοι θα γίνουν η μητέρα σου και οι αγαπημένοι σου σύντροφοι στο συνεχιζόμενο ταξίδι σου. Οι άγγελοι θα σε προσέχουν και θα πολεμούν για να σε υπερασπιστούν ενάντια στις αρχές και τις δυνάμεις του σκότους». – Χάουαρντ Χ.

«Ο Θεός πάντα μας συναντά εκεί που είμαστε. Το ίδιο θα κάνει και με σένα. Μην βιάζεστε να τα καταλάβετε όλα. Ακούστε, μάθετε, παρατηρήστε και πάνω από όλα, να είστε προσευχόμενοι». – Τζεφ Μπ.

«Γύρισα στην Καθολική Εκκλησία πριν από περισσότερα από 20 χρόνια τώρα. Όταν πήρα την απόφαση να γίνω καθολικός, είχα ακόμα κάποιες επιφυλάξεις – λίγο προτεσταντικό αίμα στις φλέβες μου, και έτσι ποτέ δεν πίστευα ότι θα ήμουν πολύ στο κομπολόι ή ακόμα και στη μεσολάβηση των αγίων, αλλά κατάλαβα ότι αυτά τα πράγματα είναι προσωπικά, και δεν πειράζει που δεν είναι όλοι σε κάθε αφοσίωση στον ίδιο βαθμό. Από τη μία, λοιπόν, δώστε στον εαυτό σας την άδεια να μην χρειάζεται να είστε σαν τους άλλους ανθρώπους και να μην πιέζετε τη λατρευτική σας ζωή στο καλούπι κάποιου άλλου. Από την άλλη, αποδεικνύεται ότι τώρα είμαι στο κομποσχοίνι και στη μεσιτεία των αγίων, και σε όλα τα πράγματα για τα οποία είχα επιφυλάξεις, έτσι όπως είπαν άλλοι, απλώς αφήστε το Άγιο Πνεύμα να πάρει το χρόνο του μαζί σας και να πάει εκεί που οδηγεί…Αν σας αρέσει η απολογητική, τότε οπωσδήποτε μάθετε…αλλά αν αυτές οι συζητήσεις σας προκαλούν άγχος, τότε δώστε στον εαυτό σας την άδεια να μην χρειάζεται να συμβαδίζετε με όλα αυτά—είναι εντάξει να αφήσετε αυτά τα πράγματα προς το παρόν και απλώς απολαύστε Όντας Καθολικός…Αποκτήστε τη ΧΑΡΑ της πίστης μας και καβαλήστε αυτό το κύμα για λίγο—δεν πειράζει». – Δρ. Τζιμ Παπανδρέα

«Ποτέ μην νομίζετε ότι έχετε «φτάσει» είτε για γνώση είτε για φιλανθρωπία. Δεν υπάρχει κυριολεκτικά τέλος στους θησαυρούς που έχουμε στη διάθεσή μας στην Εκκλησία.” – Τζέφρι Τζ.

«Αφιερωθείτε στον Λόγο του Θεού και στα μυστήρια, ιδιαίτερα στη Θεία Ευχαριστία. Κρατήστε τα μάτια σας στραμμένα στον Ιησού και μην επιτρέψετε στις αποτυχίες των άλλων να αποσπάσουν τη σχέση σας με τον Θεό ή την αγία Εκκλησία του». – Τζιμ Άντερσον

«Μην επιτρέψεις ποτέ στον εαυτό σου να αρκεστεί στο να γίνεις απλός Καθολικός του Πάσχα. Με τη χάρη του Θεού, κρατήστε τις φωτιές του ζήλου αναμμένες καθημερινά. Μην αφήσετε να περάσει ούτε μια μέρα χωρίς να αναγνωρίσετε την ατελείωτη ανάγκη σας για τον Θεό. Μην παραμελείς την πρώτη σου αγάπη.” – Μπιλ Λ.

«Τα πρώτα τριάντα χρόνια είναι τα πιο δύσκολα». – Αδερφός Ρεξ Άντονι Νόρις

*****

Είτε είστε νέος προσήλυτος είτε είστε στην Εκκλησία για τριάντα χρόνια ή περισσότερα, ελπίζουμε ότι λίγη από αυτή τη σοφία των μελών μας είναι μια ενθάρρυνση για εσάς στο ταξίδι της πίστης σας. Και αν βρίσκεστε στην OCIA και θα εισέλθετε στην Εκκλησία τον επόμενο χρόνο, θα θέλαμε να ακούσουμε νέα σας στην πορεία! Μη διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για ενημερώσεις σχετικά με το ταξίδι σας ή να τις μοιραστείτε στην διαδικτυακή μας κοινότητα, την οποία μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση community.chnetwork.org.

Bir cevap yazın