Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό σε έναν κήπο διαμερισμάτων

12
Καλλιεργήστε το δικό σας φαγητό σε έναν κήπο διαμερισμάτων

Ξέρετε από πού προέρχεται το φαγητό σας; Μελέτες έχουν δείξει ότι σε ορισμένες περιοχές, η απάντηση μπορεί να είναι χιλιάδες μίλια μακριά από το μέρος που ζείτε. Αλλά αν ζείτε σε διαμέρισμα, δεν υπάρχει εύκολη λύση για να φέρετε το φαγητό πιο κοντά στο σπίτι. Ή υπάρχει;

Είτε είστε νέος στο #plantparentlife είτε έχετε έναν δοκιμασμένο και αληθινό πράσινο αντίχειρα, ένας λαχανόκηπος διαμερισμάτων μπορεί να είναι ένας διασκεδαστικός και εύκολος τρόπος για να πάρετε τον έλεγχο της διατροφής σας και να ξεκινήσετε ένα νέο χόμπι. Μην αφήνετε το να ζείτε σε ένα μικρό διαμέρισμα να περιορίζει τα όνειρά σας – ήρθε η ώρα να αφήσετε τις ρίζες σας!

Οφέλη από την καλλιέργεια τροφής στον κήπο του διαμερίσματός σας

Είτε από το σπίτι σας είτε από κάποιο άλλο, Η κατανάλωση τοπικών τροφίμων έχει πολλά οφέλησυμπεριλαμβανομένου:

  • Τα λαχανικά που καλλιεργείτε μπορεί να έχουν καλύτερη διατροφική αξία από αυτά που αγοράζονται στο κατάστημα, καθώς συλλέγονται στη μέγιστη ωρίμανση.

  • Οι κήποι με λαχανικά σας ενθαρρύνουν να τρώτε ό,τι είναι της εποχής.
  • Η καλλιέργεια του φαγητού σας μπορεί να είναι φθηνότερη και είναι πιο ανθεκτική στον πληθωρισμό από τις απρόβλεπτες τιμές των παντοπωλείων.

Πώς να επιλέξετε τα καλύτερα λαχανικά για τον κήπο σας

Το πρώτο βήμα για την κατασκευή του διαμερίσματος λαχανόκηπου των ονείρων σας είναι να αποφασίσετε ποιο φυτά που θα καλλιεργήσετε. Λάβετε υπόψη τις ακόλουθες ερωτήσεις όταν κάνετε πραγματικότητα τις ιδέες για λαχανόκηπους του διαμερίσματός σας.

1. Τι καιρό έχετε;

Διαφορετικά φυτά θα ευδοκιμήσουν σε διαφορετικά κλίματα. Από την ξηρότητα της ερήμου έως τις τροπικές θερμοκρασίες, το περιβάλλον της περιοχής σας θα επηρεάσει το είδος των φυτών που θα αναπτυχθούν καλά στον κήπο σας.

Ένας τρόπος για να προσδιορίσετε ποια φυτά θα ανθίσουν στην περιοχή σας είναι να βρείτε τη ζώνη ανάπτυξης σας. Οι ζώνες ανάπτυξης ή οι ζώνες ανθεκτικότητας των φυτών είναι περιοχές εντός των Ηνωμένων Πολιτειών που ορίζονται από το USDA. Αυτές οι ζώνες βοηθούν να προσδιορίσετε ποια φυτά θα αναπτυχθούν καλύτερα στην περιοχή σας με βάση κυρίως τη θερμοκρασία. Ανάλογα με το πού βρίσκεστε, υπάρχουν επίσης διάφορους διεθνείς χάρτες ανθεκτικότητας φυτών που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε.

2. Πόσες ώρες ηλιακού φωτός λαμβάνετε;

Αναδρομή στην επιστήμη του δημοτικού σχολείου: τα φυτά χρησιμοποιούν τη φωτοσύνθεση για να μετατρέψουν το ηλιακό φως σε χημική ενέργεια, φυτική τροφή AKA. Ο τύπος φωτός που παίρνει η βεράντα, η βεράντα ή το παράθυρό σας μπορεί να επηρεάσει σημαντικά ποια φυτά θα αναπτυχθούν καλύτερα εκεί.

Άμεσο ηλιακό φως

Έχετε μια βεράντα με νότιο προσανατολισμό με ανεμπόδιστο ηλιακό φως; Αυτό είναι το άμεσο ηλιακό φως. Τα φυτά που απαιτούν πλήρες ηλιακό φως περιλαμβάνουν τις ντομάτες και τα περισσότερα φυτά πιπεριάς.

Έμμεσο ηλιακό φως

Έχετε ένα παράθυρο ή βεράντα με ανατολικό προσανατολισμό που παραμένει φωτεινό όλη την ημέρα, αλλά ο ήλιος δεν λάμπει απευθείας στα φυτά σας; Αυτό είναι έμμεσο ηλιακό φως. Το έμμεσο ηλιακό φως είναι εξαιρετικό για ορισμένα ευαίσθητα φυτά που δεν μπορούν να αντέξουν το πολύ άμεσο ηλιακό φως.

Οι περισσότερες υπαίθριες τοποθεσίες συνδυάζουν το άμεσο και έμμεσο ηλιακό φως, γνωστό και ως μερική σκιά, που σημαίνει ότι το φως μετατοπίζεται κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Κακή / κυρίως εσωτερική ηλιακή ακτινοβολία

Εάν περιορίζεστε στην καθαρά εσωτερική καλλιέργεια, έχετε ακόμα επιλογές, όπως τα φώτα ανάπτυξης. Αναπαράγουν το υπεριώδες φως και μπορούν να συμπληρώσουν το ηλιακό φως για τα φυτά σας. Τα φώτα ανάπτυξης διατίθενται σε πολλά σχήματα και μεγέθη, από ένα μικρό στυλ με ένα φυτό που μοιάζει με φωτιστικό βιβλίου έως μεγάλα πάνελ που μπορούν να καλύψουν μεγάλες ή πολλές γλάστρες.

Μπορεί επίσης να είναι χρήσιμο να βάλετε τα φώτα ανάπτυξης σε ένα χρονόμετρο ή να επενδύσετε σε μια έξυπνη πρίζα, ώστε να μην χρειάζεται να τα ανάβετε και να τα απενεργοποιείτε χειροκίνητα καθημερινά. Να θυμάστε ότι τα περισσότερα φυτά που φέρουν λαχανικά απαιτούν μεγάλες ποσότητες ηλιακού φωτός, μερικές έως και 12 ώρες την ημέρα, για καλύτερα αποτελέσματα.

3. Ποια εποχή του χρόνου ξεκινάτε να φυτεύετε;

Διαφορετικά λαχανικά θα είναι καλύτερα κατά τη διάρκεια διαφορετικών εποχών. Μερικοί μπορούν να ξεκινήσουν ως σπόροι το χειμώνα, ακόμη και σε εσωτερικούς χώρους. Άλλοι προτιμούν να φυτεύονται μετά τον τελευταίο παγετό. Εάν αισθάνεστε την επιθυμία να φυτέψετε στα μέσα του χειμώνα, σκεφτείτε να ξεκινήσετε τους σπόρους σας μέσα ή να ικανοποιήσετε τις αυξανόμενες ανάγκες σας με έναν εσωτερικό κήπο με βότανα διαμερίσματος.

4. Τι είδους πράγματα σας αρέσει να τρώτε;

Τα πιο ικανοποιητικά λαχανικά για να καλλιεργήσετε είναι αυτά που θα απολαύσετε εσείς και η οικογένειά σας να τρώτε. Σκεφτείτε να αυξήσετε τα πράγματα που τρώτε πιο συχνά για να απολαύσετε τους καρπούς του κόπου σας!

5. Πόσο δυνατοί είναι οι πράσινοι αντίχειρές σας;

Εάν είναι η πρώτη φορά που φυτεύετε έναν κήπο, σκεφτείτε να αναζητήσετε φυτά που απαιτούν μικρότερη συντήρηση ή είναι πιο εύκολο να αναπτυχθούν. Φυτέψτε τα και ξεχάστε τα φυτά χαμηλής συντήρησης θα ανακουφίσουν λίγη από την απογοήτευση της διατήρησης ενός κήπου, ειδικά αν είναι η πρώτη σας φορά.

6. Πόσο χώρο έχετε;

Σημείωση πολύ φυτό μπορεί να χρησιμοποιήσει τον ίδιο τύπο δοχείου. Ενώ τα φυλλώδη πράσινα σαλάτα μπορεί να είναι χαρούμενα σε ένα μικρό δοχείο και τα κρεμμύδια μπορούν να καλλιεργηθούν σε ένα φλιτζάνι νερό στον πάγκο της κουζίνας σας, τα καρπούζια και τα καρότα προτιμούν να βρίσκονται σε μεγάλα υπερυψωμένα κρεβάτια. Ο χώρος σας μπορεί να σας περιορίζει, αλλά υπάρχουν επιλογές για όλους!

7. Πόσο χρόνο έχεις;

Τώρα είναι η ώρα να είμαστε ειλικρινείς. Ψάχνετε για φυτά που μπορείτε να ρίξετε σε γλάστρα (ή ακόμα και να αγοράσετε έτοιμα για φύτευση) και να τα μαζέψετε χωρίς μεγάλη προσπάθεια; Είστε γνωστό ότι ξεχνάτε να ποτίζετε τα φυτά σας; Ή θέλετε να δεσμευτείτε για τη μεταφορά σπόρων, μωρών φύλλων και την εξέταση για παράσιτα; Ο χρόνος που είστε διατεθειμένοι να αφιερώσετε στον κήπο σας θα σας βοηθήσει επίσης να καθορίσετε ποια φυτά μπορείτε να μεγαλώσετε καλά.

Πώς να στεγάσεις τον κήπο σου

Το ερευνητικό μέρος ολοκληρώθηκε επιτέλους και τώρα μπορείτε να λερώσετε τα χέρια σας. Αλλά πού θα ζουν τα φυτά σας;

Εμπορευματοκιβώτια

Η κηπουρική σε κοντέινερ έχει να κάνει με γλάστρες και, καλά, δοχεία! Αυτά μπορεί να είναι γλάστρες από τερακότα, πλαστικοί κουβάδες ή οτιδήποτε άλλο έχετε. Αυτά λειτουργούν καλύτερα για μικρούς χώρους με περιορισμένο χώρο δαπέδου, αλλά μπορούν να είναι όσο μεγάλοι θέλετε.

Κουτιά λουλουδιών

Τα κουτιά λουλουδιών είναι μεγαλύτερα κουτιά που μπορούν να κάθονται στο έδαφος ή αν βοηθούν τα φυτά σας να φτάσουν καλύτερα στο ηλιακό φως, περάστε το κιγκλίδωμα της βεράντας σας. Εξετάστε τα κουτιά λουλουδιών για μικρότερα φυτά ή βότανα.

Υπερυψωμένα κρεβάτια

Εάν έχετε πολύ μεγαλύτερο χώρο και το συγκρότημα διαμερισμάτων σας το επιτρέπει, σκεφτείτε τα υπερυψωμένα κρεβάτια. Πιθανότατα θα χρειαστεί να χτίσετε αυτά τα κρεβάτια που αντιγράφουν ένα οικόπεδο γης, αλλά μπορεί να είναι τόσο μικρά ή μεγάλα όσο θέλετε!

Κρεμαστά καλάθια

Αυτό είναι σωστό – μερικά λαχανικά μπορούν να φυτευτούν σε όμορφα καλάθια! Σκεφτείτε τις μελιτζάνες, τα ντοματίνια και τα αγγούρια αναβαθμίστε το μπαλκόνι σας σε έναν όμορφο κρεμαστό κήπο.

Γίνετε δημιουργικοί!

Έχετε γεμίσει ένα σωρό επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για ψώνια σε μια ντουλάπα; Φυτέψτε μέσα τους πατάτες! Δεν απαιτείται ειδικός εξοπλισμός. Μερικά λαχανικά ρίζας είναι τέλεια σε τσάντες αγορών, καλάθια ρούχων, ακόμη και κουβάδες.

Κιτ καλλιέργειας

Δεν υπάρχει αίθριο ή κακό ηλιακό φως; Το συγκρότημα διαμερισμάτων σας περιορίζει τον αριθμό των φυτών που επιτρέπονται στο μπαλκόνι σας; Σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα κιτ για έναν κήπο με βότανα σε ένα διαμέρισμα. Τα βότανα που αγοράζονται από το κατάστημα στεγνώνουν και είναι δύσκολο να χρησιμοποιηθούν πριν χαλάσουν.

Εάν έχετε μια μικρή ζαρντινιέρα που κάθεται στο περβάζι ή στον πάγκο της κουζίνας σας με φως ανάπτυξης, μπορείτε απλώς να κόψετε ό,τι χρειάζεστε και να εμπλουτίσετε όλα τα πιάτα σας. Δεν χρειάζεται πλέον να προσπαθήσετε να βρείτε μια χρήση για τεράστιες ποσότητες μαϊντανού. Μην αγχώνεστε για την καλλιέργεια ό,τι τρώτε. Κάθε λίγο βοηθάει.

Η βρωμιά στο χώμα

Ο τύπος του εδάφους που χρησιμοποιείτε για τα φυτά σας θα εξαρτηθεί από το είδος των φυτών που έχετε — και όχι, τη βρωμιά από τον χώρο πρασίνου του συγκροτήματος διαμερισμάτων σας δεν είναι ιδανικό. Εάν ξεκινάτε με σπόρους, επιλέξτε ειδικό χώμα για την καλλιέργεια σπόρων πριν τους μεταφέρετε σε μεγαλύτερες γλάστρες.

Επιλέξτε ένα τυπικό χώμα γλάστρας εάν έχετε ήδη αναπτυσσόμενα μοσχεύματα που μεταφέρετε στα δοχεία σας. Το χώμα για γλάστρες είναι γεμάτο με θρεπτικά συστατικά για να δώσει στον κήπο του διαμερίσματός σας ένα προβάδισμα. Επιπλέον, στραγγίζει καλά για να μην σαπίσουν οι ρίζες όταν τις ποτίζετε.

Έτοιμο, Σετ, Μεγάλωσε!

Η καλλιέργεια του φαγητού σας μπορεί να είναι ένα διασκεδαστικό και ικανοποιητικό καλοκαιρινό έργο. Εάν η τρέχουσα θέση σας δεν έχει τις δυνατότητες οικοπέδου για αίθριο που χρειάζεστε, Διαμερίσματα Αναζήτησης Τα προηγμένα φίλτρα μπορούν να σας βοηθήσουν να βρείτε τον νότιο χώρο των ονείρων σας. Και αν το σπίτι σας χρειάζεται φρέσκα έπιπλα για να ταιριάζει με τον νέο σας τρόπο ζωής στην αστική-γεωργική, σκεφτείτε ενοικίαση επίπλων από την CORT. Όχι μόνο μπορείτε να σχεδιάσετε το πακέτο που ταιριάζει καλύτερα στη ζωή σας, αλλά τα ευέλικτα σχέδια σας επιτρέπουν να αλλάξετε το στυλ σας όταν χρειάζεται. Φυτευτείτε σε ένα νέο μέρος σήμερα!

Bir cevap yazın