Κάντε Διαμέρισμα με Παιδικό Παιχνίδι

13
Κάντε Διαμέρισμα με Παιδικό Παιχνίδι

Υπάρχουν αμέτρητα οφέλη από το να μεγαλώνεις μια οικογένεια σε ένα διαμέρισμα, από οικονομικά έως πολιτιστικά και υλικοτεχνικά. Ωστόσο, η διαβίωση σε ένα διαμέρισμα με παιδιά —ιδιαίτερα μικρά, ενεργητικά, θορυβώδη παιδιά— απαιτεί διαφορετική προσέγγιση όσον αφορά την ανατροφή των παιδιών και τη διαχείριση του νοικοκυριού.

Είναι τα διαμερίσματα φιλικά προς τα παιδιά; Παρόλο που αυτή η ρύθμιση σίγουρα παρουσιάζει μοναδικές προκλήσεις, έχουμε συμβουλές και κόλπα για να κάνετε τη ζωή σε διαμέρισμα με παιδικό παιχνίδι.

Επενδύστε στην αποθήκευση και βεβαιωθείτε ότι όλα έχουν ένα σπίτι

Θυμάστε αυτό το ρητό, «ένα μέρος για τα πάντα και τα πάντα στη θέση τους»; Είναι μια συμβουλή ειδικών για τη διαμονή σε διαμέρισμα με παιδιά. Ένας μικρός χώρος θα αισθάνεται γρήγορα μικρότερος, αν είναι διάσπαρτα παιχνίδια, βιβλία και ρούχα.

Καθώς επιπλώνετε τον χώρο σας, έχετε κατά νου την αποθήκευση. Κάδοι οργάνωσης παιχνιδιών, κουμπιά, μπανιέρες κάτω από το κρεβάτι — όλα αυτά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κρατούν τα πράγματα τακτοποιημένα και οργανωμένα. Τα έπιπλα με εντοιχισμένη αποθήκη, όπως το κρεβάτι του καπετάνιου, είναι ο καλύτερος φίλος ενός διαμερίσματος!

Σχεδιάστε το χώρο σας προσεκτικά και στοχαστικά

Σε ένα διαμέρισμα δεν έχεις την πολυτέλεια της απρόσεκτης ή βιαστικής οργάνωσης. Όταν μετακινείστε με παιδιάο χώρος μπορεί να είναι ένας σπάνιος πόρος και είναι σημαντικό να τον αξιοποιήσετε στο έπακρο.

Πριν ξεκινήσετε να κουβαλάτε έπιπλα, λάβετε προσεκτικές μετρήσεις και εξετάστε όλες τις πιθανές ρυθμίσεις. Μην φοβάστε να σκεφτείτε έξω από το κουτί και να αναδιατάξετε μερικές φορές! Σπρώχνοντας το κρεβάτι σας στη γωνία, αντί να κεντράρετε στον τοίχο, μπορεί να ανοίξει μερικά πόδια χώρο για ένα γραφείο. Η απομάκρυνση αυτού του επιπλέον τραπεζιού στο σαλόνι θα μπορούσε ξαφνικά να προσφέρει χώρο για ένα ράφι με άφθονο χώρο αποθήκευσης. Ανυψώνοντας το κρεβάτι του παιδιού σας, ξαφνικά δημιουργήσατε έναν τέλειο χώρο παιχνιδιού. Μπορείτε να έχετε ακόμη και τα παιδιά σας μοιράζομαι ένα δωμάτιο για να ελευθερώσετε περισσότερο χώρο!

Κάθε φορά που τοποθετείτε ένα έπιπλο, σκεφτείτε εάν α) είναι απολύτως απαραίτητο και β) βρίσκεται στο πιο βολικό και αποτελεσματικό σημείο.

Ελαχιστοποιήστε την ακαταστασία και καθαρίστε συχνά την άνοιξη

Όταν ζείτε σε ένα μικρό χώρο, η ακαταστασία και η ακαταστασία τον κάνουν να νιώθει ακόμα μικρότερος. Αν και είναι πιο εύκολο να το λέτε παρά να το κάνετε όταν μεγαλώνετε παιδιά, προσπαθήστε να υιοθετήσετε έναν όσο το δυνατόν πιο μινιμαλιστικό τρόπο ζωής για να αποφύγετε να αισθάνεστε ότι κατακλύζεστε από πράγματα.

Αντί να προσθέτουν παιχνίδια μετά από κάθε παιχνίδι στον χώρο παιχνιδιού τους μετά από κάθε γενέθλια και αργία, κάντε συνήθεια να ανταλλάσσουν και να ανακυκλώνουν παιχνίδια δωρίζοντας ή πουλώντας αυτά που δεν χρησιμοποιούν πια. (Επιπλέον, τα παιδιά αγαπούν την καινοτομία.) Περάστε τακτικά τις ντουλάπες σας και καθαρίστε τα παπούτσια και τα ρούχα που η οικογένειά σας έχει ξεπεράσει ή δεν φοράει πλέον. Αντί να εστιάζετε στην ποσότητα, προσπαθήστε να εστιάσετε στην ποιότητα. Εάν αισθάνεστε ότι σας τελειώνει ο αποθηκευτικός χώρος ή ο χώρος διαβίωσης, μπορεί να είναι καιρός για έναν ανοιξιάτικο (ή καλοκαίρι, χειμώνα ή φθινόπωρο) καθαρισμό.

Μειώστε τον θόρυβο με χαλιά και επιτοίχια

Ένα δύσκολο κομμάτι της ανατροφής των παιδιών σε ένα διαμέρισμα είναι να φροντίζετε να μην ενοχλείτε τους γείτονές σας με θόρυβο. Όπως γνωρίζουν οι περισσότεροι γονείς, τα παιδιά δεν διαθέτουν κανένα χειριστήριο έντασης. Ενώ πιθανότατα θα νιώσετε τον εαυτό σας να σβήνει περιστασιακά, υπάρχουν επίσης μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ελαχιστοποιήσετε το πόσο ταξιδεύει ο θόρυβος σας.

Στρώσιμο χαλιών και τα πατάκια παιχνιδιού από αφρό σε όλο το διαμέρισμά σας μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση του θορύβου που προκαλείται από το τρέξιμο και το άλμα των μικροσκοπικών ποδιών — καθώς και έναν γενικό κανόνα «δεν επιτρέπονται τα παπούτσια στο σπίτι». Διακόσμηση τοίχου, όπως οι ταπετσαρίες και οι κουρτίνες, μπορούν να ελαχιστοποιήσουν τον πολύ θόρυβο που ταξιδεύει μέσα από λεπτούς τοίχους. Από την άλλη πλευρά, η χρήση ενός μηχανήματος λευκού θορύβου στο δωμάτιο των παιδιών σας μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι ο θόρυβος του περιβάλλοντος δεν τα ενοχλεί.

Γνωρίστε τα τοπικά πάρκα, τις παιδικές χαρές και άλλες τοποθεσίες που είναι φιλικές προς την οικογένεια

Το να βγείτε έξω και να ετοιμαστείτε να κάψετε λίγη ενέργεια είναι ένας από τους πιο σημαντικούς τρόπους για να αποτρέψετε τα παιδιά σας να αισθάνονται κουρασμένα στον περιορισμένο χώρο (και να σώσετε και τη λογική σας!). Αφιερώστε χρόνο εξερευνώντας τη γειτονιά σας και βρίσκοντας κοντινές παιδικές χαρές και χώρους πρασίνου που μπορείτε να επισκέπτεστε συχνά.

Συζητήστε με άλλους γονείς στην κοινότητά σας σχετικά με τις αγαπημένες τους φτηνές δραστηριότητες «πήγαινε στην οικογένεια» — αυτός είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να μάθετε για κρυμμένα διαμάντια, όπως δωρεάν ιστορίες βιβλιοθήκης και άλλους πόρους της κοινότητας. Όσο περισσότερο ποιοτικό χρόνο περνάτε έξω από το διαμέρισμα, τόσο λιγότερο χρόνο ξοδεύουν τα παιδιά σας αναπηδώντας από τους τοίχους του διαμερίσματός σας.

Δημιουργήστε μια λίστα κανόνων ασφαλείας και προσφέρετε συχνές υπενθυμίσεις

Εκτός από τις μοναδικές εκτιμήσεις για το χώρο και τον θόρυβο, το διαμέρισμα που ζει με μικρά παιδιά έχει επίσης ορισμένες ειδικές πτυχές ασφάλειας που πρέπει να έχετε κατά νου. Για παράδειγμα, μπορεί να χρειαστεί να δημιουργήσετε κανόνες ασφαλείας σχετικά με πράγματα όπως το να ανοίγετε την πόρτα σε γείτονες, να περπατάτε μόνοι στις αίθουσες, να κατανοείτε τον υπαίθριο χώρο όπου μπορούν να παίξουν με ασφάλεια, να εξοικειωθούν με τα μέλη του προσωπικού κ.λπ. Οι κανόνες θα διαφέρουν ανάλογα με τις την ηλικία των παιδιών και την κατάστασή σας, αλλά είναι σημαντικό αυτοί οι κανόνες να γίνονται κατανοητοί και να ενισχύονται τακτικά.

Βρείτε το επόμενο διαμέρισμά σας για οικογένειες

Είτε μετακομίζετε για δουλειά, κόστος ή κάτι άλλο, η διαμονή με παιδιά σε ένα διαμέρισμα μπορεί να είναι μια προσαρμογή. Η εύρεση ενός διαμερίσματος που ταιριάζει στην οικογένειά σας είναι εύκολη με το ApartmentSearch. Εξερευνήστε κοινότητες διαμερισμάτων κοντά σας με το μέγεθος και τις ανέσεις που χρειάζεται η οικογένειά σας.

Bir cevap yazın