Η εκπληκτική ορμή για τα DevOps

6
Η εκπληκτική ορμή για τα DevOps

Το DevOps έχει μεγάλη δυναμική στον κλάδο σε αυτό το σημείο, όπως φαίνεται από την αύξηση των αναζητήσεων σε θέματα που σχετίζονται με αυτό. Διαφορετικά από το “ALM” και το “Agile”, που είναι πολύ γενικοί όροι που καθιστούν δύσκολο το φιλτράρισμα του θορύβου, το “DevOps” είναι μοναδικό και επιτρέπει μια πιο ξεκάθαρη εικόνα. Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτό χρησιμοποιώντας το Google Trends.

Αν κοιτάξετε μόνο το τελευταίο έτος, σε σύγκριση με τη «Διαχείριση κύκλου ζωής εφαρμογών» και άλλα μοντέρνα θέματα στον τομέα της πληροφορικής, φαίνεται ότι η καμπύλη είναι σχεδόν σταθερή:

εικόνα

εικόνα

Πρέπει να δείτε τη μεγάλη εικόνα για να κατανοήσετε το μέγεθος της τρέχουσας ορμής που έχει το DevOps:

εικόνα

Από τη συντηρητική πλευρά, μπορούμε να συγκεντρώσουμε μερικά πράγματα από αυτούς τους αριθμούς:

– Η Διαχείριση Κύκλου Ζωής Εφαρμογών ήταν πάντα ένα σχετικά δημοφιλές θέμα, αλλά ποτέ δεν εμφανιζόταν ως μια πραγματικά αναπτυσσόμενη τάση.

– Η συνεχής παράδοση και τα DevOps προήλθαν από την έλλειψη παρουσίας σε μια σταθερή ανάπτυξη για την πρώτη και μια εκρηκτική ανάπτυξη για τη δεύτερη.

– Η ιδέα της Συνεχούς Ενσωμάτωσης υπήρχε εδώ και λίγο καιρό μέχρι να κωδικοποιηθεί στα γνωστά Άρθρο του Martin Fowler.

Από την εξωφρενικά αισιόδοξη πλευρά, για όσους από εμάς εργαζόμασταν κάτω από αυτήν την ομπρέλα και πιστεύαμε ότι ήταν μεγάλη, οι προοπτικές του DevOps ξεπερνούν όλες τις τάσεις που έχουν προηγηθεί. Χρειάζεται μόνο να πείτε: WOW!

Θα σταθεροποιηθεί γρήγορα το buzz του DevOps σε ένα Καμπύλη S, οροπέδιο στο εγγύς μέλλον; Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα ισοπεδώσει. Ωστόσο, δεδομένης αυτής της φανταστικής δυναμικής νομίζω ότι θα διαρκέσει αρκετά χρόνια μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε την επόμενη τάση.

Η συνεργασία με DevOps αιχμής είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους ήρθα στη Nebbia και ελπίζω ότι μπορώ να συνεισφέρω στην ομάδα DevOps μας όσο κερδίζω από αυτούς.

Bir cevap yazın