Διαμέρισμα Living Culture Shock στις Η.Π.Α

11
Διαμέρισμα Living Culture Shock στις Η.Π.Α

Έχετε συμπληρώσει τόνους γραφειοκρατίας. Μάζεψες τα πράγματά σου. Και έχετε ακόμη και μια δουλειά στη σειρά. Αλλά πού θα ζήσετε μόλις μετακομίσετε στις Ηνωμένες Πολιτείες; Εάν είναι σε διαμέρισμα, υπάρχουν μερικά πράγματα που ίσως πρέπει να γνωρίζετε.

Κάθε πολιτισμός έχει τη δική του εθιμοτυπία, τυπικές πρακτικές και προσδοκίες όσον αφορά τη διαβίωση σε διαμέρισμα — και οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν διαφέρουν! Αυτές οι συμβουλές θα σας βοηθήσουν να βρείτε ένα νέο διαμέρισμα, να μάθετε τι περιλαμβάνεται στη μίσθωση, να κατανοήσετε ορισμένους από τους άρρητους κανόνες που μπορεί να περιμένουν οι γείτονές σας να ακολουθήσετε και πολλά άλλα.

Πώς να νοικιάσετε ένα διαμέρισμα στις ΗΠΑ

Πού ψάχνετε για διαμέρισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες;

Όταν ψάχνετε για επαγγελματικά διαχειριζόμενα ακίνητα και πολυκατοικίες στις Ηνωμένες Πολιτείες, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε ένα εργαλείο όπως Αναζήτηση Διαμερισμάτων που περιορίζει την αναζήτησή σας με βάση παράγοντες όπως η φιλικότητα προς τα κατοικίδια, οι συγκεκριμένες ανέσεις και πολλά άλλα.

Αν ψάχνετε για ένα ιδιόκτητο διαμέρισμα ή σπίτι, μπορεί να είναι χρήσιμο να ελέγξετε ομάδες μέσων κοινωνικής δικτύωσης για τη συγκεκριμένη περιοχή για να δείτε τους πιο ενεργούς ιστότοπους ενοικίασης. Ιστότοποι όπως το Facebook Marketplace και το Craigslist είναι συνηθισμένοι για σπίτια που ενοικιάζονται από μεμονωμένους ιδιοκτήτες. Ωστόσο, προσέξτε τις κοινές απάτες. Οι κόκκινες σημαίες περιλαμβάνουν άτομα που δεν επιθυμούν να δείξουν το διαμέρισμα ή να ζητήσουν αμέσως στοιχεία πιστωτικής κάρτας.

Θυμηθείτε: Εάν η συμφωνία ακούγεται πολύ καλή για να είναι αληθινή, μάλλον είναι!

Πρέπει να νοικιάσετε από μεμονωμένο ιδιοκτήτη ή εταιρεία διαχείρισης;

Όταν ψάχνετε για ένα διαμέρισμα στις Ηνωμένες Πολιτείες, θα εξετάζετε είτε ένα επαγγελματικό συγκρότημα διαμερισμάτων είτε ένα μισθωμένο από έναν μεμονωμένο ιδιοκτήτη. Οι επαγγελματικές εταιρείες διαχείρισης τείνουν να είναι πιο εύκολο να βρεθούν και συχνά προσφέρουν διαδικτυακές εφαρμογές και εικονικές περιηγήσεις. Κάθε διαμέρισμα καταλαμβάνεται από έναν ενοικιαστή και συνήθως έχει ανθρώπους συντήρησης στο προσωπικό και άλλες ανέσεις.

Οι ιδιώτες ιδιοκτήτες, από την άλλη πλευρά, είναι άτομα που μισθώνουν σπίτια ή διαμερίσματα που κατέχουν. Δεδομένου ότι δεν υποστηρίζονται από εταιρεία, μπορεί να είναι ευκολότερο να τα νοικιάσετε εάν δεν έχετε όλα τα έγγραφα που απαιτούνται από μια επαγγελματική εταιρεία. Μερικές φορές είναι φθηνότερα, αλλά μπορεί να μην είναι τόσο επαγγελματικά. Είναι σύνηθες για μεμονωμένους ιδιοκτήτες να απαιτούν περισσότερα χρήματα εκ των προτέρων, όπως ενοίκιο δύο μηνών εκτός από μια εγγύηση.

Πώς κάνετε αίτηση για διαμέρισμα;

Η ενοικίαση μέσω επαγγελματικών εταιρειών διαχείρισης μπορεί να είναι απλή και οι αιτήσεις γίνονται συνήθως ηλεκτρονικά. Ανάλογα με το συγκρότημα διαμερισμάτων, πιθανότατα θα χρειαστεί να προσκομίσετε αντίγραφα εγγράφων όπως διαβατήριο, βίζα, απόδειξη εισοδήματος και συστάσεις. Πιθανότατα θα πρέπει να πληρώσετε μια εγγύηση και ένα τέλος αίτησης.

Εάν εγκριθεί, θα λάβετε ένα αντίγραφο της σύμβασης μίσθωσης για υπογραφή. Διαβάστε το προσεκτικά πριν το υπογράψετε και υποβάλετε τυχόν ερωτήσεις, καθώς είναι ένα νομικά δεσμευτικό έγγραφο. Η μίσθωσή σας θα περιγράφει ποιες εταιρείες κοινής ωφέλειας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε, πολιτικές για κατοικίδια, κανόνες για τη στάθμευση, προσδοκίες για συντήρηση και πολλά άλλα.

Οι μεμονωμένοι ιδιοκτήτες θα έχουν μοναδικές διαδικασίες. Σε γενικές γραμμές, θα θέλουν να σας κάνουν έναν έλεγχο ιστορικού και πιθανότατα θα ζητήσουν απόδειξη ότι έχετε μια πηγή εισοδήματος που πληρώνει αρκετά για να καλύψετε το ενοίκιο σας (ή πολλά χρήματα σε αποταμίευση).

Η διάρκεια της μίσθωσης μπορεί να ποικίλλει από έναν μήνα έως ένα χρόνο και είναι συνήθως διαπραγματεύσιμη. Οι εταιρείες διαχείρισης χρεώνουν συχνά περισσότερα για μικρότερες ή μηνιαίες μισθώσεις και προσφέρουν έκπτωση εάν είστε διατεθειμένοι να υπογράψετε μίσθωση 12 μηνών. Βεβαιωθείτε ότι μπορείτε να εκπληρώσετε τη διάρκεια της μίσθωσης, καθώς είναι συνηθισμένο να επιβάλλετε μια βαριά ποινή για την παραβίαση της μίσθωσης. Δεν είναι ασυνήθιστο για έναν ιδιοκτήτη ακινήτου να χρεώνει πάνω από 1.000 $ για να σας απαλλάξει από τις υποχρεώσεις μίσθωσης, ακόμα κι αν βρείτε ένα υπογράμμα!

Διαμέρισμα Living Culture Shock στις Η.Π.Α

1. Όλα είναι μεγαλύτερα…συμπεριλαμβανομένων των σπιτιών!

Από τα αναψυκτικά μέχρι τα αυτοκίνητα, τα περισσότερα πράγματα είναι μεγαλύτερα στις Ηνωμένες Πολιτείες, και αυτό περιλαμβάνει διαμερίσματα. Ενώ το τυπικό διαμέρισμά σας στο Παρίσι μπορεί να πέσει κάτω από 45 τετραγωνικά μέτρα, το μέσο διαμέρισμα ενός υπνοδωματίου στις Ηνωμένες Πολιτείες είναι πιο κοντά στα 85 τετραγωνικά μέτρα — σχεδόν διπλάσιο! Μπορεί επίσης να παρατηρήσετε ότι τα τυπικά διαμερίσματα στις Ηνωμένες Πολιτείες περιλαμβάνουν ψυγεία πλήρους μεγέθους, άλλες συσκευές και δωμάτιο-ντουλάπες. Αυτό δεν ισχύει πάντα σε πιο πυκνοκατοικημένες περιοχές, όπως η Νέα Υόρκη, όπου μικρά στούντιο διαμερίσματα είναι τυπικά.

2. Πρέπει να πληρώσετε για τα κοινόχρηστα χωριστά.

Στα περισσότερα συγκροτήματα διαμερισμάτων, οι υπηρεσίες κοινής ωφέλειας όπως internet και ρεύμα δεν περιλαμβάνονται στο κόστος ενοικίου. Είναι επίσης συνήθως ευθύνη σας να πληρώσετε μόνοι σας για αυτές τις υπηρεσίες. Ορισμένα διαμερίσματα μπορεί να διαχειρίζονται τη χρήση του νερού σας και να προσθέτουν αυτή τη χρέωση στο ενοίκιό σας κάθε μήνα. Επικοινωνήστε με την εταιρεία διαχείρισής σας για να δείτε ποιες εταιρείες κοινής ωφέλειας εξυπηρετούν το κτήριο σας, καθώς μπορεί να υπάρχουν πολλές επιλογές.

3. Το διαμέρισμά σας μπορεί να επιβάλλει ώρες ησυχίας.

Παρά τη γενική φιλικότητα της κουλτούρας των ΗΠΑ, πολλοί άνθρωποι περιμένουν από τους γείτονές τους να σεβαστούν τις καθιερωμένες ώρες ησυχίας της κοινότητας των διαμερισμάτων. Στα περισσότερα συγκροτήματα διαμερισμάτων, αυτό είναι από τις 10 ή τις 23:00 έως τις 7 π.μ. Οποιαδήποτε μουσική, συνομιλίες κ.λπ., δεν θα πρέπει να ακούγονται έξω από το διαμέρισμά σας κατά τη διάρκεια αυτών των ωρών.

Εάν δεν τηρείτε τις ώρες ησυχίας, οι γείτονές σας μπορεί να παραπονεθούν σε εσάς ή στον διαχειριστή του ακινήτου ή ακόμη και να υποβάλουν επίσημη καταγγελία για θόρυβο στην αστυνομία. Μπορεί να είναι πιο επιεικής το Σαββατοκύριακο, αλλά τα πάρτι σας δεν πρέπει να ξεχειλίζουν στο διάδρομο ή στο πάρκινγκ και η μουσική σας δεν πρέπει να κροταλίζει τους τοίχους.

4. Πρέπει να σκεφτείτε την βατότητα και τα μέσα μαζικής μεταφοράς.

Όταν επιλέγετε το μελλοντικό σας σπίτι, είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη πόσο αυτοκινητοκεντρική μπορεί να είναι η κουλτούρα των Ηνωμένων Πολιτειών. Εάν δεν σκοπεύετε να νοικιάσετε ή να αγοράσετε αυτοκίνητο ενώ βρίσκεστε στις Ηνωμένες Πολιτείες, πρέπει να ερευνήσετε τα τοπικά μέσα μαζικής μεταφοράς και τη δυνατότητα πεζοπορίας. Είναι λογικό να υποθέσουμε ότι δεν υπάρχει καμία υποδομή εκτός από την οδήγηση! Αν δεν ζείτε στη μέση της Νέας Υόρκης ή στην περιοχή του κέντρου μιας μεγάλης μητροπολιτικής πόλης, ερευνήστε εάν μπορείτε να πάτε από και προς τη δουλειά, το παντοπωλείο κ.λπ., χωρίς αυτοκίνητο.

Είναι επίσης σημαντικό να σημειωθεί ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν βλέπουν το ποδήλατο με τον ίδιο τρόπο όπως πολλές άλλες περιοχές. Οι οδηγοί συχνά δεν γνωρίζουν τους ποδηλάτες και σπάνια υποχωρούν σε αυτούς. Επιπλέον, ορισμένοι δρόμοι, όπως οι μεγάλοι αυτοκινητόδρομοι, απαγορεύουν τη χρήση ποδηλάτων. Ελέγξτε για να δείτε αν το νέο σας σπίτι έχει ποδηλατόδρομους ή, ακόμα καλύτερα, ειδικούς ποδηλατόδρομους!

5. Το ψυγείο σας περιλαμβάνεται, αλλά το κρεβάτι σας συνήθως όχι.

Σε ορισμένες χώρες, ειδικά σε μέρη της Ευρώπης, αναμένεται να παρέχετε τα πάντα στο διαμέρισμά σας, από έπιπλα μέχρι συσκευές. Αυτό δεν συμβαίνει απαραίτητα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Μπορείτε να περιμένετε στο διαμέρισμά σας συσκευές όπως ψυγεία, φούρνοι μικροκυμάτων, σόμπες και μερικές φορές ακόμη και πλυντήρια ρούχων και πλυντήρια πιάτων.

Έπιπλα, όμως, είναι δεν περιλαμβάνονται συνήθως εκτός εάν η καταχώριση προσδιορίζει ότι η μονάδα διατίθεται επιπλωμένη. Επιπλωμένες μονάδες μπορεί να διαφέρει, αλλά συνήθως περιλαμβάνει κρεβάτι, καναπέ, τραπέζια και πολλά άλλα. Επικοινωνήστε με τον νέο σας ιδιοκτήτη για να δείτε τι ακριβώς περιλαμβάνεται, ώστε να μπορείτε να συμπληρώσετε με άλλα αντικείμενα εάν χρειαστεί.

Τα μη επιπλωμένα διαμερίσματα είναι πιο κοινά με επαγγελματικές εταιρείες ενοικίασης. Εάν μένετε μόνο για ένα καθορισμένο χρονικό διάστημα, σκεφτείτε ενοικίαση επίπλων μέσω μιας υπηρεσίας όπως η CORT αντί να αγοράσει ένα ολόκληρο διαμέρισμα γεμάτο έπιπλα. Μπορείτε να νοικιάσετε έπιπλα αξίας ενός ολόκληρου διαμερίσματος, μέχρι τα κλινοσκεπάσματα και τα ασημικά, και η CORT θα τα παραλάβει όταν έρθει η ώρα να φύγετε.

Κάντε τη μετακόμισή σας στις ΗΠΑ με το ApartmentSearch!

Η μετακόμιση σε άλλη χώρα μπορεί να πάρει χρόνο και προσπάθεια. Από σωρούς γραφειοκρατίας μέχρι εκμάθηση των αποχρώσεων της τοπικής κουλτούρας, υπάρχουν πολλά να σχεδιάσετε και να μάθετε. Ωστόσο, το να βρείτε το επόμενο διαμέρισμά σας δεν χρειάζεται να είναι αγχωτικό. Εξερευνήστε νέες κοινότητες διαμερισμάτων που ανταποκρίνονται στις απαιτήσεις προϋπολογισμού, μεγέθους και ανέσεων Ο προηγμένος αλγόριθμος του ApartmentSearch. Καλώς ήρθατε στο νέο σας σπίτι!

Bir cevap yazın