Δεν υπάρχουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό; Πώς να χρησιμοποιήσετε το UPI Pay Later και να χρεώσετε αργότερα στην Ινδία

5
Δεν υπάρχουν χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό;  Πώς να χρησιμοποιήσετε το UPI Pay Later και να χρεώσετε αργότερα στην Ινδία

Οι κάτοχοι πιστωτικών καρτών RuPay από διάφορες τράπεζες μπορούν πλέον να χρησιμοποιούν το Google Pay για συναλλαγές UPI. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πραγματοποιείτε πληρωμές σαρώνοντας τον κωδικό UPI QR ενός εμπόρου, ακόμη και όταν είστε εκτός σύνδεσης. Το 2021, η Ινδία αντιπροσώπευε το 40% των παγκόσμιων ψηφιακών συναλλαγών, χάρη στην ευκολία του UPI, καθιστώντας τις πληρωμές χωρίς μετρητά προσβάσιμες μόνο με ένα smartphone και συνδεδεμένο αριθμό κινητού τηλεφώνου.

Χωρίς χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό UPI Πληρώστε αργότερα Χρήση Karein Aur Bill Baad Mein Bharein

Επιλογές UPI εκτός σύνδεσης και UPI Πληρωμή αργότερα

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το UPI για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες, είτε σαρώνοντας έναν κωδικό QR είτε χρησιμοποιώντας μεταφορά εφαρμογής με ένα κλικ. Αυτό που είναι ενδιαφέρον είναι ότι ακόμα κι αν ο τραπεζικός σας λογαριασμός έχει χαμηλό υπόλοιπο, μπορείτε να κάνετε πληρωμές μέσω UPI.

Η Reserve Bank of India (RBI) εισήγαγε ένα νέο χαρακτηριστικό: οι τράπεζες μπορούν πλέον να προσφέρουν ένα πιστωτικό όριο στους χρήστες UPI. Αυτό σημαίνει ότι οι χρήστες μπορούν να κάνουν αγορές χρησιμοποιώντας ένα προεγκεκριμένο πιστωτικό όριο και να πληρώσουν στην τράπεζα αργότερα. Σύμφωνα με μια ειδοποίηση της RBI στις 4 Σεπτεμβρίου, αυτό επιτρέπει συναλλαγές μέσω μιας προεγκεκριμένης πιστωτικής γραμμής που παρέχεται από προγραμματισμένη εμπορική τράπεζα σε μεμονωμένους πελάτες, με τη συγκατάθεσή τους, για συναλλαγές UPI Pay Later. Αλλά, πώς λειτουργεί αυτό; Ας δούμε τη διαδικασία.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αυτήν τη δυνατότητα μέσω εφαρμογών UPI όπως το Google Pay, Paytm, MobiKwik και συγκεκριμένες εφαρμογές UPI τραπεζικών κινητής τηλεφωνίας, όπως αναφέρονται στους ιστότοπους της τράπεζας. Για να ξεκινήσει, η τράπεζα χρειάζεται την άδειά σας για να δημιουργήσει ένα πιστωτικό όριο με καθορισμένο όριο. Αφού εγκριθεί, μπορείτε να δαπανήσετε αυτό το εγκεκριμένο ποσό μέσω της εφαρμογής UPI έχοντας Pay Later και να τακτοποιήσετε τις οφειλές σας πριν από την ημερομηνία λήξης.

Διαφορετικές τράπεζες έχουν διαφορετικές πολιτικές. Ορισμένες τράπεζες χρεώνουν τόκους για το ποσό που χρησιμοποιείτε από το πιστωτικό όριο, ενώ άλλες προσφέρουν περίοδο χωρίς πίστωση. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου χωρίς πίστωση, η οποία είναι ένα καθορισμένο χρονικό πλαίσιο, δεν θα υπάρχουν τόκοι για το ποσό που χρησιμοποιείται, εφόσον το εξοφλήσετε εντός αυτής της περιόδου.

Διαβάστε επίσης:

Πώς να κλείσετε γρήγορα εισιτήρια Tatkal με το IRCTC Tatkal Automation Tool;

Η HDFC Bank και η ICICI Bank, δύο δημοφιλείς τράπεζες, προσφέρουν τώρα πιστωτικά όρια μέσω του HDFC UPI Now Pay Later και του ICICI PayLater, αντίστοιχα. Για να ενεργοποιήσετε την υπηρεσία HDFC, υπάρχει χρέωση 149 Rs, ενώ η ενεργοποίηση της υπηρεσίας της ICICI Bank είναι δωρεάν. Ωστόσο, η ICICI ενδέχεται να χρεώσει ένα τέλος υπηρεσιών εάν υπερβείτε το πιστωτικό σας όριο. Και οι δύο τράπεζες έχουν ορίσει ένα πιστωτικό όριο 50.000 Rs, με την επιφύλαξη συγκεκριμένων κριτηρίων επιλεξιμότητας.

Bir cevap yazın