ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ με τον Carl Young

5
ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ με τον Carl Young

Ο Carl Young, Αναπληρωτής Καθηγητής Κλασικών Σπουδών, εμβαθύνει στη μυθολογία και τη φιλοσοφία. Αυτή η συνέντευξη έχει επιμεληθεί για λόγους έκτασης και σαφήνειας.

Ποια ήταν η αγαπημένη σας παιδική ανάμνηση;

Ο πατέρας μου ήταν αστυνομικός και σκοπευτής με πιστόλια και τουφέκια, έτσι οι περισσότερες οικογενειακές μας διακοπές περνούσαμε πηγαίνοντας σε αγώνες σκοποβολής. Βασικά μεγάλωσα σε ένα βεληνεκές, βλέποντας τον μπαμπά μου να αγωνίζεται στη σκοποβολή. Το σκέφτομαι με αγάπη.

Ποιο μυθικό πλάσμα θα είχατε για κατοικίδιο ή φίλο;

Νομίζω ότι μπορεί να είναι ένας κένταυρος. θα ήταν ο Χείρωνας. Είναι υπέροχοι και θα μπορούσατε ίσως να οδηγήσετε ένα, και αν είναι ο Chiron θα μπορούσε να σας διδάξει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε για το να είστε πολεμιστής και ήρωας.

Ποια άλλα επαγγέλματα σας ενδιαφέρουν;

Σχεδόν ακολούθησα μια καριέρα στη νοημοσύνη. Ήμουν στο στρατό για λίγο πριν πάω στο σχολείο, και ήμουν στη στρατιωτική νοημοσύνη. Όταν αποχώρησα από το στρατό, στην πραγματικότητα έκανα αίτηση και έγινα δεκτός σε ορισμένες κυβερνητικές υπηρεσίες πληροφοριών.

Ποιο είναι το καλύτερο και το χειρότερο πράγμα που μπορεί να κάνει ένας μαθητής στην τάξη;

Αυτό που με ενοχλεί περισσότερο είναι όταν οι μαθητές δεν προετοιμάζονται και απλώς εμφανίζονται και πιάνουν χώρο. Το αγαπημένο μου πράγμα είναι όταν οι μαθητές διαφωνούν και με συζητούν, πιέζουν πίσω και ανακαλύπτουν γιατί λέω αυτά που λέω στην τάξη.

Ποια είναι η αγαπημένη σας μυρωδιά;

Αυτή τη στιγμή, μου αρέσει πολύ η μυρωδιά του νέου μου κουταβιού, του Fritz. Είναι Γερμανός κοντότριχος πόιντερ. Άλλες αγαπημένες μυρωδιές – μπέρμπον. Είναι μια περίεργη μυρωδιά, αλλά μου αρέσει η μυρωδιά ενός δωματίου με βάρη.

Ποιος είναι ο αγαπημένος σας μύθος;

Υποθέτω ότι αυτό που μου έρχεται πιο άμεσα στο μυαλό είναι ο μύθος του Οιδίποδα. Τι κάνει τον Οιδίποδα ήρωα; Δεν μοιάζει με άλλους ήρωες και αυτό που τον κάνει είναι ότι λύνει τον γρίφο, απαντά στην ερώτηση της σφίγγας. Αυτό που τον κάνει ήρωα είναι η γνώση. Ποια είναι όμως η ανταμοιβή του για αυτή τη γνώση; Είναι αυτό το φρικτό, τρομερό βάσανο. καταλήγει να σκοτώσει τον πατέρα του, έχοντας αιμομιξία με τη μητέρα του. Νομίζω ότι αυτό που με ελκύει σε αυτό είναι η ταλαιπωρία που προέρχεται από τη γνώση και η τραγική πτυχή της.

Τι κάνει τη μέρα σας καλύτερη;

Καλές συζητήσεις με μαθητές, με συναδέλφους, με την οικογένειά μου. Αυτό μου αρέσει σε αυτό το μέρος. Έχω υπέροχες συζητήσεις στην τάξη, κάνω υπέροχες συζητήσεις γύρω από το ψυγείο νερού με τους συναδέλφους μου.

Τι μάθημα στο κολέγιο θα παρακολουθούσατε;

Για ένα πράγμα, πρέπει να δουλέψω στα γερμανικά μου, οπότε θα παρακολουθούσα μαθήματα στο γερμανικό τμήμα.

Φόρτωση

Bir cevap yazın