Γνωρίστε τον Jim Koehnle, Επίκουρο Καθηγητή Θεατρικού Σχεδιασμού και Τεχνολογίας – Kentucky Wesleyan College

1
Γνωρίστε τον Jim Koehnle, Επίκουρο Καθηγητή Θεατρικού Σχεδιασμού και Τεχνολογίας – Kentucky Wesleyan College

Ελάτε μαζί μας για να καλωσορίσουμε τον καθηγητή Koehnle στο KWC και απολαύστε την ανάγνωση για τη ζωή και την καριέρα του παρακάτω.

Καριέρα:
Ο Jim Koehnle εργάζεται στην τεχνική βιομηχανία του θεάτρου για πάνω από 25 χρόνια. Πιο πρόσφατα, ήταν ο διευθύνων σύμβουλος, ο τεχνικός διευθυντής και ο μόνιμος σκηνογράφος για το Seagle Festival στην περιοχή Adirondack του Upstate της Νέας Υόρκης. Τα σκηνικά σχέδια του Jim στο Seagle Festival περιλαμβάνουν τα «Little Women», «Sweeney Todd», «The Pirates of Penzance», «Falstaff», «Romeo and Juliet», «With Blood, With Ink» και την παγκόσμια πρεμιέρα του «Roscoe». Ήταν ο συνεργάτης σκηνογράφος για την παγκόσμια πρεμιέρα της παραγωγής του «Voire Dire» στην Όπερα του Φορτ Γουόρθ και ο συνεργάτης σκηνογράφος για την παγκόσμια πρεμιέρα του «The Falling and The Rising» στο Χριστιανικό Πανεπιστήμιο του Τέξας. Έχει εργαστεί ως τεχνίτης και ξυλουργός στηρίξεων για τη Virginia Stage Company και τη Syracuse Stage.

Τι διδάσκεις?
Φθινόπωρο 2023: Εισαγωγή στο Θέατρο, Βασικές αρχές Παραγωγής, Διοίκηση Σκηνών
Άνοιξη 2024: Εισαγωγή στο Θέατρο, Stagecraft, Stage Electrics

Γιατί επιλέξατε αυτόν τον τομέα;
«Υπάρχουν στιγμές που πιστεύω ότι αυτός ο τομέας με επέλεξε. Ωστόσο, από τη στιγμή που εκτέθηκα στον δημιουργικό και συνεργατικό χώρο του θεάτρου, δεν υπήρχε επιστροφή. Κάθε μέρα είναι διαφορετική. Κάθε έργο ενσωματώνει νέες ιδέες και προοπτικές. Κανένα άλλο πεδίο δεν μου επέτρεψε να χτίσω κυριολεκτικά περιβάλλοντα από ιστορίες ως μέρος μιας ομάδας. Είμαι σε θέση να συνδυάζω την τέχνη, την επιστήμη και τη σκληρή δουλειά κάθε μέρα. Έχω φτιάξει αμέτρητα έπιπλα, σκάλισα γιγάντια αγάλματα, έφτιαξα τερατώδεις μαριονέτες και κατασκεύασα και έχτισα αναρτημένες σκάλες από χάλυβα πάνω από την κορυφή του περιστρεφόμενου τοπίου. Δεν θα το είχα αλλιώς».

Τι σου αρέσει να κάνεις στο χρόνο διακοπής λειτουργίας σου;
Κωπηλασία με κανό, πεζοπορία, κατασκήνωση, κατασκευή επίπλων κατά παραγγελία, ξυλουργική και εύρεση προβλημάτων με τον σκύλο μου, τον Όλιβερ.

Bir cevap yazın