Γιατί τα Co-Living Apartments γίνονται πιο δημοφιλή

12
Γιατί τα Co-Living Apartments γίνονται πιο δημοφιλή
Οι χώροι κοινής διαβίωσης έχουν γίνει περιζήτητοι καθώς οι τιμές των κατοικιών συνεχίζουν να ανεβαίνουν στα ύψη σε ολόκληρη τη χώρα. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, ο αριθμός των υπνοδωματίων σε διαμερίσματα που ζουν ανέβηκε 20% στις 74.000 το 2022, από περίπου 64.000 το 2020. Δεδομένου ότι τα υπνοδωμάτια νοικιάζονται χωριστά, οι ιδιοκτήτες φέρεται να χρεώνουν ενοίκιο που είναι σημαντικά υψηλότερο από το ποσοστό για μια τυπική ενοικιαζόμενη μονάδα. Αυτό καθιστά την προοπτική δημιουργίας περισσότερων χώρων κοινής διαβίωσης τόσο ελκυστική για τους προγραμματιστές και τους διαχειριστές ακινήτων. Εν τω μεταξύ, για τους ανθρώπους ψάχνει για νέο σπίτι, οι χώροι συμβίωσης παρουσιάζουν τόσα πολλά οφέλη που μπορούν να βελτιώσουν τον τρόπο ζωής τους με διαφορετικούς τρόπους. Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους οι χώροι συμβίωσης γίνονται πιο δημοφιλείς από ποτέ.

Σας βοηθά να χτίσετε νέες φιλίες

Οι περισσότεροι ενήλικες θεωρούν ότι το να κάνεις φίλους μπορεί να είναι δύσκολο – στην πραγματικότητα, μια νέα μελέτη διαπίστωσε ότι ο μέσος Αμερικανός δεν έχει κάνει νέο φίλο τα τελευταία πέντε χρόνια. Επιπλέον, δύο στους πέντε ενήλικες λένε ότι δυσκολεύονται να κάνουν φίλους λόγω ντροπαλότητας. Αλλά αν μένετε σε ένα διαμέρισμα που ζείτε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι είναι πιο εύκολο να ξεφύγετε από το καβούκι σας, καθώς βρίσκεστε συνεχώς γύρω από άλλους ανθρώπους. Η ενοικίαση ενός δωματίου σε ένα διαμέρισμα που διαμένουν μαζί σημαίνει ότι, ενώ έχετε το δικό σας δωμάτιο για προστασία της ιδιωτικής ζωής, θα πρέπει επίσης να μοιράζεστε κοινόχρηστους χώρους, όπως το σαλόνι και την κουζίνα, και άλλες ανέσεις με τους συγκατοίκους σας. Αυτός ο τύπος διαβίωσης απαιτεί το άνοιγμα των γραμμών επικοινωνίας για την επίτευξη αρμονίας και η συνεχής αλληλεπίδραση μπορεί να ανοίξει το δρόμο προς φιλίες και ισχυρότερους δεσμούς.
Το να βρίσκεστε σε μια κοινότητα που ζείτε από κοινού σημαίνει επίσης ότι όχι μόνο μπορείτε να αλληλεπιδράτε με άτομα από τη γενιά σας, αλλά μπορείτε επίσης να συναντήσετε άτομα όλων των ηλικιών. Ζώντας σε μια κοινότητα που περιλαμβάνει ηλικίες επιτρέπει στους ηλικιωμένους να παραμένουν ενεργοί και συνδεδεμένοι με άλλους. Εν τω μεταξύ, τα νεότερα άτομα θα έχουν μια αίσθηση σκοπού, καθώς μπορούν να βοηθήσουν τους ηλικιωμένους σε εργασίες, όπως να ρυθμίσουν τους φορητούς υπολογιστές ή τα tablet τους ή να βοηθήσουν στις δουλειές του κήπου.

Σας δίνει τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρήματα

Σύμφωνα με πρόσφατη αναφορά του Moody’s Analytics, ο μέσος Αμερικανός πληρώνει περισσότερο από το 30% του εισοδήματός τους για τη στέγαση, καθώς οι μισθοί απέτυχαν να συμβαδίσουν με τα συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ενοικίων. Πολλοί ενήλικες εργάζονται πλήρους απασχόλησης και εξακολουθούν να δυσκολεύονται να πληρώσουν το ενοίκιο, γι’ αυτό και πολλοί από εμάς είμαστε πιο βιαστικοί και αγχωμένοι από ποτέ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμβίωση με έναν ή δύο συγκάτοικο μπορεί να είναι μια καλή ιδέα, καθώς μπορείτε να μοιραστείτε το ενοίκιο. Μπορείτε επίσης να διαιρέσετε το κόστος των καταθέσεων ασφαλείας, των επίπλων σαλονιού και κουζίνας και των λογαριασμών κοινής ωφέλειας, μεταξύ άλλων. Το να μην χρειάζεται να είστε ο μόνος υπεύθυνος για το ενοίκιο και άλλα έξοδα που συνοδεύουν τη στέγαση σημαίνει ότι μπορείτε να εξοικονομήσετε χρήματα για μια βροχερή μέρα. Επίσης, θα έχετε περισσότερο χρόνο για να κάνετε τα πράγματα που σας αρέσουν, καθώς δεν θα χρειαστεί να εργάζεστε επιπλέον ώρες ή να αναλαμβάνετε μερικές παράπλευρες δουλειές μόνο και μόνο για να μπορέσετε να αντέξετε οικονομικά το μηνιαίο ενοίκιο.

Προσφέρει ευελιξία

Εάν είστε νέοι σε μια πόλη ή πόλη, είναι πιθανό να έχετε δεύτερες σκέψεις σχετικά με την υπογραφή μιας μακροχρόνιας μίσθωσης, καθώς θα θέλετε να δείτε τι άλλο υπάρχει εκεί έξω για εσάς. Φυσικά, θα θελήσετε να εξερευνήσετε άλλες γειτονιές και ενώ το κάνετε, μπορεί να διαπιστώσετε ότι ορισμένες περιοχές είναι πιο επιθυμητές από την τρέχουσα κατοικία σας. Μένοντας σε ένα διαμέρισμα που ζει με κοινή διαμονή, θα έχετε ένα μέρος για να μείνετε ενώ ελέγχετε άλλα διαμερίσματα. Δεδομένου ότι κάθε κάτοικος σε έναν κοινό χώρο είναι με δική του μίσθωση, αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να μετακομίσετε μετά από ένα χρόνο ή ακόμα λιγότερο, εάν το επιλέξετε χωρίς να επηρεαστεί η κατάσταση διαβίωσης των συγκατοίκων σας.

Σας επιτρέπει να ζήσετε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής

Δεν έχουν όλοι τα χρήματα ή την ενέργεια για να επιπλώσουν και να διακοσμήσουν έναν ολόκληρο χώρο. Ενώ όσοι είναι έτοιμοι να αφήσουν τις ρίζες τους μπορεί να επενδύσουν σε εξατομικευμένα έπιπλα και διακόσμηση εσωτερικών χώρων, οι άνθρωποι που μένουν μόνο σε ένα διαμέρισμα για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα μπορεί να διστάζουν να αγοράσουν πάρα πολλά πράγματα, ειδικά αν γνωρίζουν ότι Θα μετακομίσει ξανά μετά από ένα χρόνο περίπου. Το να μένετε σε ένα διαμέρισμα που μοιράζεστε σημαίνει ότι θα έχετε μόνο να προμηθευτείτε τα απολύτως απαραίτητα για την κρεβατοκάμαρά σας, ενώ περιστασιακά θα συνεισφέρετε μικρά και φθηνά αντικείμενα για τους κοινόχρηστους χώρους. Αυτός ο τύπος κατοικίας σας δίνει τη δυνατότητα να ζήσετε έναν μινιμαλιστικό τρόπο ζωής, ώστε να μπορείτε να επενδύσετε σε πράγματα που σας ενδιαφέρουν αυτή τη στιγμή.

Ένα κοινό διαμέρισμα σάς επιτρέπει να είστε όσο κοινωνικοί ή ιδιωτικοί θέλετε, και σας δίνει επίσης τη δυνατότητα να εξοικονομήσετε χρήματα και να ζήσετε έναν πιο απλό τρόπο ζωής. Σκεφτείτε αυτόν τον τύπο διαβίωσης εάν πιστεύετε ότι είναι κατάλληλος για εσάς και την τρέχουσα κατάστασή σας και κάντε την έρευνά σας για να βρείτε τον καλύτερο χώρο συνοικίας για εσάς.

Είστε έτοιμοι να μετακινηθείτε; Αφήστε τη βοήθεια της Αναζήτησης Διαμερίσματος

Είτε σκέφτεστε απλώς να συγκατοικήσετε είτε είστε έτοιμοι να μετακομίσετε, αφήστε το Αναζήτηση Διαμερισμάτων βοήθεια. Χρησιμοποιώντας το ApartmentSearch, μπορείτε να περιηγηθείτε σε μια ποικιλία επιλογών που ταιριάζουν στον προϋπολογισμό, τις προτιμήσεις τοποθεσίας και άλλες ανάγκες σας. Επιπλέον, μετακομίζοντας σε ένα νέο διαμέρισμα, μπορείτε να απολαύσετε μια νέα αρχή και να αφήσετε πίσω τυχόν αρνητικές εμπειρίες με τον τρέχοντα συγκάτοικό σας. Γιατί λοιπόν να περιμένετε; Μεταβείτε στο ApartmentSearch και ξεκινήστε να εξερευνάτε τις επιλογές σας σήμερα!

Bir cevap yazın