Από το Ιράκ στο Hillsdale: το προσωπικό του κολεγίου αποσύρεται από την υπηρεσία

7
Από το Ιράκ στο Hillsdale: το προσωπικό του κολεγίου αποσύρεται από την υπηρεσία

Όταν ο Μάικ Μάρεϊ βοήθησε την ομάδα ποδοσφαίρου του γυμνασίου να κερδίσει ένα κρατικό πρωτάθλημα το 1985, ποτέ δεν πίστευε ότι αυτό θα οδηγούσε σε μια καριέρα 32 ετών στον στρατό.

Ο Μάρεϊ, ο επικεφαλής του σχεδιασμού δώρων και περιουσίας στο Hillsdale College, θα αποσυρθεί από το Σώμα Πεζοναυτών των Ηνωμένων Πολιτειών το φθινόπωρο μετά από 32 χρόνια υπηρεσίας.

Το ταξίδι του στις ένοπλες δυνάμεις ξεκίνησε όταν το West Point παρατήρησε τις αθλητικές του ικανότητες στο Divine Child High School στο Dearborn του Michigan. Αν και ο Μάρεϊ δεν παρευρέθηκε στο Γουέστ Πόιντ, η αναγνώριση κέντρισε το ενδιαφέρον του.

«Υπήρχε κάποιος στο Divine Child του οποίου ο μπαμπάς ήταν συνδεδεμένος με τις ακαδημίες υπηρεσίας, οπότε πρέπει να έβαλαν το όνομά μου σε μια λίστα και άρχισα να παίρνω γράμματα από τον στρατό», είπε. «Μεγάλωσα σε ένα πολύ πατριωτικό σπίτι, οπότε πέρασα τη διαδικασία, πήρα συνέντευξη με τον τοπικό βουλευτή και πήρα μια εναλλακτική υποψηφιότητα», είπε.

Ο Μάρεϊ κατέληξε να παίζει ποδόσφαιρο και μπέιζμπολ στο Albion College. Ο Μάρεϊ είπε ότι ήλπιζε να ακολουθήσει το παιδικό του όνειρο να γίνει εισαγγελέας ενώ σπούδαζε στο Albion.

Ωστόσο, η στρατιωτική θητεία δεν ήταν ποτέ μακριά από το μυαλό του Μάρεϊ.

«Κατά κάποιο τρόπο πυροδότησε αυτή την έννοια της υπηρεσίας», είπε ο Murray. «Άρχισα να περνάω από τη διαδικασία της αίτησης και κατέληξα στο εξής: «Η υπηρεσία είναι κάτι που θέλω να κάνω επειδή η χώρα μου έχει ευλογήσει την οικογένειά μου».

Κατά τη διάρκεια των τριών χρόνων του στην Albion, ο Murray υπηρέτησε ως πρόεδρος της διααδελφότητας και περνούσε τα καλοκαίρια παίζοντας ποδόσφαιρο στο εξωτερικό στην Ιρλανδία. Αφού αποφοίτησε ένα εξάμηνο νωρίτερα, ο Murray άρχισε να εξετάζει τα νομικά προγράμματα για διαφορετικούς κλάδους υπηρεσίας. Οι περισσότερες υπηρεσίες στέλνουν αισιόδοξους υποστηρικτές των δικαστών σε αυτό που ονομάζεται σχολείο εισαγωγής γραφείου, ένα πρόγραμμα έξι εβδομάδων που έχει σχεδιαστεί για να διδάξει στρατιωτικό βαθμό και καταλήγει σε μια νομική σύμβαση.

«Τους κοίταξα, έκανα κάποια έρευνα και ανακάλυψα ότι το μόνο που σε βάζει πραγματικά στη Σχολή Υποψηφίων Αξιωματικών και σου δίνει αυτή την πρόκληση ήταν το Σώμα Πεζοναυτών», είπε ο Μάρεϊ. «Περνάς έξι μήνες στα βασικά και μαθαίνεις για τα οπλικά συστήματα. “

Μετά τη διαδικασία πρόσληψης, ο Murray υπέγραψε συμβόλαιο καθώς επέστρεφε στην πανεπιστημιούπολη του Albion College για την έναρξη της άνοιξης. Παρακολούθησε το OCS εκείνο το καλοκαίρι.

«Μου ανέθεσαν το πρωί της 16ης Αυγούστου, επιβιβάστηκα σε αεροπλάνο εκείνο το απόγευμα, γύρισα σπίτι και ξεκίνησα τη νομική την επόμενη Δευτέρα», είπε.

Από το 1994 έως το 2002, ο Μάρεϊ υπηρέτησε εν ενεργεία στο Σώμα Πεζοναυτών των ΗΠΑ ως δικαστικός συνήγορος. Το 2002 αποχώρησε για πρώτη φορά από την ενεργό δράση. Ένα χρόνο αργότερα, κατά τη διάρκεια της Επιχείρησης Iraqi Freedom, το τηλέφωνο χτύπησε ξανά και δέχτηκε μια ενεργοποίηση για να υπηρετήσει ως αξιωματικός από το Battle Creek του Μίσιγκαν. Μετά την επιθετική ώθηση, ο Μάρεϊ παρέμεινε στην εφεδρεία.

«Άρχισα να κάνω το Reserve και μου άρεσε που μπόρεσα να το κάνω ταχυδακτυλουργικά», είπε. «Τότε με προώθησαν. Ήμουν ταγματάρχης πριν αποχωρήσω από την ενεργό δράση».

Ενεργοποιήθηκε ξανά το 2006 και εντάχθηκε σε μονάδα που πήγε στο Ιράκ. Προήχθη σε αντισυνταγματάρχη. Με συνδέσεις στην Ουάσιγκτον, DC, ο Murray παρείχε στο προσωπικό ποδοσφαίρου του κολεγίου την ευκαιρία να περιοδεύσει στην πρωτεύουσα.

«Όλο το ταξίδι ήταν μια μεγάλη τόνωση του πατριωτισμού», είπε ο Keith Otterbein, επικεφαλής προπονητής ποδοσφαίρου στο Hillsdale College. «Ακόμα και πέρα ​​από το ταξίδι, είμαστε τυχεροί που έχουμε τον Michael ως πεζοναύτη. Η πειθαρχία και οι προτεραιότητές του είναι εκεί που πρέπει. Είναι ένας άνθρωπος με εκπληκτική ακεραιότητα».

Ο Διευθυντής των Υπηρεσιών Υγείας Μπρόκ Λουτς είπε ότι έγινε φίλος με τον Μάρεϊ όταν άρχισαν να εργάζονται στο Χίλσντεϊλ την ίδια μέρα πριν από 12 χρόνια.

«Ο Μάικλ έχει μια απίστευτη ικανότητα να μπαίνει σε ένα δωμάτιο και να γνωρίζει το 95% των ανθρώπων με δύο βαθμούς διαχωρισμού», είπε ο Λουτς. «Πιστεύω ότι είναι ένας φόρος τιμής στη μνήμη του για τους ανθρώπους, στα διάφορα πράγματα που έχει κάνει στη ζωή του και στην αληθινή επιθυμία και ικανότητά του να αγαπά όλους όσους συναντά καλά».

Φόρτωση

Bir cevap yazın